Δεν πρέπει να συγχέονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης και του λαού, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας του Ντουμπάι, Emirates Airline, υπεραμυνόμενος της απόφασης να συνεχίσει τις πτήσεις προς τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι άλλοι διεθνείς αερομεταφορείς τις διέκοψαν.

Μιλώντας στο CNBC, ο Σεΐχης Αχμέντ μπιν Σαΐντ Αλ Μακτούμ υποστήριξε ότι δεν έλαβε καμία οδηγία από την κυβέρνηση να σταματήσει τις δραστηριότητές της και, ως εκ τούτου, έχει καθήκον προς τους επιβάτες να διατηρήσουν τις παρεχόμενες πτητικές υπηρεσίες.

«Κάνουμε μια δουλειά. Συνδέουμε ανθρώπους μεταξύ των δύο χωρών», είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να ανακατευόμαστε μεταξύ ανθρώπων και κυβερνητικών αποφάσεων».

Αναστολή πτήσεων

Υπενθυμίζεται ότι μια σειρά από μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των British Airways και Air France-KLM, ανέστειλαν τις πτήσεις προς τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Άμεση ήταν η αντίδραση της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot, η οποία διέκοψε όλες τις διεθνείς πτήσεις – πλην εκείνων που έχουν προορισμό τη Λευκορωσία.

Παράλληλα, πολλές χώρες της Δύσης έχουν απαγορεύσει την είσοδο στον εναέριο χώρο τους πτήσεων προερχόμενων απευθείας από τη Ρωσία.

Ωστόσο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν ήταν πρόθυμα να πάρουν θέση και μέχρι στιγμής έχουν αντισταθεί στην επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα.

«Απόφαση της κυβέρνησης»

Ο Αλ Μακτούμ είπε ότι μέχρι να αλλάξει στάση η κυβέρνηση, η Emirates θα συνεχίσει να εκτελεί τις πτήσεις της προς τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

«Είναι απόφαση της κυβέρνησης. Δεν έχουμε οδηγίες να σταματήσουμε τις πτήσεις εκεί», είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο πόλεμος και οι επακόλουθες κυρώσεις αναμφίβολα είχαν επιβαρύνει περαιτέρω τις αεροπορικές εταιρείες μετά την πανδημία.

Ωστόσο, είπε ότι η Emirates συνεχίζει να βλέπει ισχυρή ζήτηση συνολικά και αναμένει να επιστρέψει στην προ Covid δραστηριότητά της μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή