Δεύτερη ημέρα ανόδου καταγράφει το ελληνικό χρηματιστήριο και μία ακόμη προσπάθεια να διαπεράσει την αντίσταση των 870 μονάδων, η οποία έβαλε αρκετές φορές στοπ τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο γενικός δείκτης κινείται αυτήν την ώρα με κέρδη 1,08% στις 869,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η εβδομάδα που ανοίγει σήμερα στην αγορά, καθώς εκτός από τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των τραπεζών, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων ενόψει των αλλαγών του δείκτη MSCI. αλλαγές θα λάβουν χώρα στο κλείσιμο της 31ης Μαΐου, όταν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί και ένα ισχυρό rebalancing, με σημαντικές εισροές στις δύο προς ένταξη μετοχές.

Αυτήν την εβδομάδα, εκτός από την ολοκλήρωση του rebalancing για τον MSCI, έχουμε νέα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, αλλά και την ανακοίνωση του ΑΕΠ του α ́τριμήνου σε Ευρώπη και ΗΠΑ, τα οποία και θα δώσουν ισχυρό τόνο στις διεθνείς αγορές. Και ο τόνος αυτός “εισάγεται” και στη Λ. ΑΘηνών, η οποία από τα τέλη του Απριλίου βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με αυτές.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και Εθνική ξεχωίζουν με κέρδη πάνω από 2%, με τις ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Quest, Πειραιώς, Aegean, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Σε θετικά εδάφη κινούνται και οι Μυτιληναίος, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Motor Oil, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Titan και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών