Με θετικό κλείσιμο στην τελευταία συνεδρίαση της απερχόμενης χρηματιστηριακής εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να διασώσει το τεχνικής σημασίας επίπεδο των 850 μονάδων, που δοκιμάστηκε ενδοσυνεδριακά την Πέμπτη.

Τα πρόσημα ήταν μικτά και ζυγισμένα υπέρ της ανόδου, με 74 ανοδικές μετοχές έναντι 39 πτωτικών και 51 αμετάβλητων, με τον Δείκτη να συντηρείται σε θετικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο τζίρος των 81 εκατ. ευρώ θεωρείται ικανοποιητικός, εκ των οποίων τα 3,76 απορροφήθηκαν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών σε ΜΟΗ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και CENER.

Κατ’ αυτον τον τρόπο, δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στον μέσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με το σήμα short από τις 910 μονάδες να παραμένει εν ισχύ και τον Δείκτη να κινείται σε πλαγιοπτωτικό μοτίβο που οριοθετείται από τις 872 μονάδες ως τρέχουσα αντίσταση.

Είναι επίσης προφανές ότι η κατευθυντικότητα, τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές διακατέχεται από διστακτικότητα, με τις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία, των πληθωριστικών πιέσεων στις μεγάλες οικονομίες του κόσμου και της υγειονομικής κρίσης να αποτελούν τους βασικούς καταλύτες.

Για τη συνέχεια, αναμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα νέα από τα πρακτικά της Fed (Πέμπτη) και το ΑΕΠ του α’ τριμήνου στις ΗΠΑ (Παρασκευή), με τα μάτια του επενδυτικού κόσμου να είναι στραμμένα εκεί για οποιαδήποτε προεξόφληση ή έκπληξη.

Ο Δείκτης παραμένει ο πιο ανθεκτικός από όλους τους μεγάλους, καθώς οι εξαμηνιαίες απώλειες περιορίζονται στο 3,90%, συγκρινόμενες με εκείνες του S&P500 στο 16,83%, του NASDAQ100 στο 28,02% και του DAX40 στο 12,71%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News