Στα σενάρια περί μίνι ανασχηματισμού απάντησε με έναν περίεργο τρόπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο ίδιος απέφυγε όπως ήταν λογικό να απαντήσει ευθέως, ωστόσο σε ερώτηση δημοσιογράφου «να μην κανονίσουν κάτι οι πολιτικοί συντάκτες την Πέμπτη (σ.σ. σε περίπτωση ανασχηματισμού), ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Μην κανονίσετε τίποτα για να ενημερωθείτε για τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή».

Ο κ. Οικονόμου μίλησε για μία σειρά θεμάτων, όπως τη χαλάρωση των μέτρων του κορωνοϊού.

«Η αναστολή της υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας και η ραγδαία αποκλιμάκωση των δεικτών μας δίνει μία αισιοδοξία.  Η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η καλύτερη θέση της ΕΕ στον δείκτη της υπερβάλλουσας θνησιμότητας, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταφέραμε να εμβολιαστεί το 75% του εμβολιασμού της χώρας».

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρές πληθωριστικές πιέσεις. Η κόπωση της κοινωνίας είναι έντονη. Τα τελευταία 3 χρόνια αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις. Τώρα την παγκόσμια έκρηξη των τιμών. Βιώνουμε όπως ολόκληρος ο κόσμος μια κατάσταση που ασκεί αφόρητη πίεση, που καμιά κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να μηδενίσει. Εμείς είδαμε γρήγορα το πρόβλημα και οργανώσαμε ένα σχέδιο διαχείρισής του», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει.

Για τον αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακόμη πρόθυμος να συναντηθεί με τον Ερντογάν μετά τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως ο πρωθυπουργός πάντα είναι ανοιχτός σε συνομιλίες, παρά τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας. Προφανώς και θέλουμε να συζητούμε, αλλά υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως η τήρηση του διεθνούς δικαίου και η διατήρηση της καλής γειτονίας».

Τέλος σχετικά με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «αντιμετωπίζουμε με μεγάλο σεβασμό τα συνέδρια των κομμάτων. Δεν ισχύσει κάτι καινούργιο από άποψη επαφών για συνεργασία. Το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμη δρόμο προς τη διαμόρφωση της στρατηγικής».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα