
Ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την απόκτηση άδειας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας ο όμιλος εταιρειών Globalsat – Teleunicom, αποκτώντας τη δυνατότητα εισόδου του στη λιανική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), εξέδωσε, πριν από λίγες εβδομάδες, την απόφασή της, για χορήγηση άδειας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, στην εταιρεία του ομίλου, Teleunicom, ισχύος 100ΜW, για συνολική διάρκεια 20 έτη, έως το 2042, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ολοκληρώνοντας το πρώτο βήμα για την είσοδο της εταιρείας στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η απόκτηση άδειας για την εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας για διεύρυνση των δραστηριοτήτων της σε νέους κλάδους, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελληνική αγορά, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τη δυναμική της στην εμπορία, διανομή και λειτουργία δικτύων πώλησης.
Σύντομα το συνολικό πλάνο
«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε ξεκινήσει την υλοποίηση του πλάνου επέκτασης των δραστηριοτήτων μας, έχοντας πάντοτε ως κεντρικό προσανατολισμό την ισχυροποίησή μας στην Ελληνική αγορά. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, σχεδιάζουμε την είσοδό μας στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το συνολικό, αναλυτικό μας πλάνο, για την ενεργοποίησή μας σε μια αγορά που συνεχίζει να έχει σημαντικές προοπτικές στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κος Βασίλης Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Globalsat – Teleunicom.
«Ο όμιλος εταιρειών Globalsat – Teleunicom, ηγείται στην Ελληνική αγορά στη διανομή και εμπορία προϊόντων τεχνολογίας και οικιακών συσκευών και μικροσυσκευών και παράλληλα αναπτύσσει εξειδικευμένες επαγγελματικές λύσεις αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Ο Όμιλος έχει αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαία διεθνή brand, όπως η Samsung, η Huawei, η TCL και η Sencor και συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες του κλάδου τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας καθώς και με όλα τα δίκτυα λιανικής στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2020, ο Όμιλος Globalsat – Teleunicom ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Blink Charging Hellas, αναλαμβάνοντας, ως εμπορικός αντιπρόσωπος, την ανάπτυξη του δικτύου των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Blink στην Ελλάδα, ενώ πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε μέσω της Retail and more, τη σύναψη της συμφωνίας για την επανέναρξη λειτουργίας της Carrefour στην ελληνική αγορά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Latest News

«Γρίφος» οι λογαριασμοί ρεύματος για το 29% των καταναλωτών
Τι έδειξε έρευνα της Prorata για λογαριασμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Πότε θα δοθούν τα χρήματα από το Power Pass
Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Eπιδότηση ρεύματος για όλους τους οικιακούς καταναλωτές
Στα 722 εκ. ευρώ το πακέτο ενισχύσεων

Δείτε Live τις ανακοινώσεις Σκρέκα για την επιδότηση ρεύματος Ιουλίου
Από τις 10 Ιουλίου τίθεται σε ισχύ ο νέος μηχανισμός παρέμβασης

Παρατείνεται το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»
Μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου μπρούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι

Τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου στην Αρκτική ανακάλυψε η Ρωσία
Οι ανακοινώσεις της Rosneft

Πέφτει η αυλαία για το Power Pass
«Συνωστισμός» στην πλατφόρμα – Οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής

Το πρωί οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις ρεύματος
Τι θα καθορίσει το ύψος των λογαριασμών

Το πρωί οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις ρεύματος Ιουλίου
Σε τι αφορά ο νέος μηχανισμός παρέμβασης

Το ευρωπαϊκό κυνήγι του πράσινου υδρογόνου της Ναμίμπια
Στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων ενεργειακών προμηθευτών που θα βοηθήσουν στην απεξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία