Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2020 έπεσαν τον προηγούμενο μήνα οι εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας, καθώς οι επισκευές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κύριο λιμάνι μεταφόρτωσης πετρελαίου της χώρας αυξάνουν τις καθυστερήσεις στη μεταφορά φορτίων.

Οι εξαγωγές του Καράκας που τελεί υπό καθεστώς κυρώσεων από τις ΗΠΑ ανέκαμψαν φέτος, μετά από συμφωνία με το Ιράν η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σταθερή παροχή των αραιωτικών που απαιτούνται για την παραγωγή εξαγώγιμων ποσοτήτων πετρελαίου.

Καθυστερήσεις

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στη μεταφορά των εν λόγω ποσοτήτων που συνδέονται με ζητήματα ποιότητας του πετρελαίου, τη συντήρηση του τερματικού σταθμού Jose που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι δύο μεγαλύτερες θέσεις ελλιμενισμού, και τις καθυστερήσεις στην παροχή των απαραίτητων αδειών για τον απόπλου των πλοίων, αντέστρεψαν την τάση τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που επικαλείται το Reuters. Παράλληλα, δύο εγκαταστάσεις που μετατρέπουν το εξαιρετικά βαρύ αργό σε ποιότητες κατάλληλες για εξαγωγή έκλεισαν επίσης προσωρινά.

Από τη Βενεζουέλα τον Μάιο εξήχθησαν συνολικά 21 φορτία, που αντιστοιχούν σε 391.452 βαρέλια ημερησίως, κατά μέσο όρο, ποσότητα χαμηλότερη κατά 49% σε σχέση με τον Απρίλιο και 34% σε σχέση με τις εξαγωγές του ίδιου μήνα πέρυσι.

Στην Ασία

Τα περισσότερα φορτία κατευθύνθηκαν προς την Ασία, ενώ οι σύμμαχοι της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν και της Κούβας, έλαβαν επίσης αργό και καύσιμα από τη Βενεζουέλα. Οι εξαγωγές του Μαΐου περιελάμβαναν την αποστολή 103.500 βαρελιών μαζούτ ημερησίως προς την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή