Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ εργαζομένων και CEOs σε 300 εισηγμένες στο χρηματιστήριο αμερικανικές εταιρείες, με τους χαμηλότερους μισθούς, εκτινάχθηκε το 2021, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών (IPS) που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Η μέση διαφορά ήταν 670 προς 1, από 604 προς 1 το προηγούμενο έτος, ενώ 49 εταιρείες είχαν αναλογίες πάνω από 1.000 προς 1.

Η μέση αμοιβή του CEO αυξήθηκε κατά 2,5 εκατομμύρια δολάρια στα 10,6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η μέση αμοιβή των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 3.556 δολάρια στα 23.968 δολάρια.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι απέδειξαν πόσο ουσιαστικοί είναι για τη λειτουργία της οικονομίας μας. Με τα κέρδη να αυξάνονται το 2021, οι εταιρείες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα μεγάλο άλμα προς μεγαλύτερη ισότητα αμοιβών», δήλωσε η Sarah Anderson, επικεφαλής Global Economy Project στο IPS.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι σε 106 από τις εταιρείες, η μέση αμοιβή των εργαζομένων απέτυχε να συμβαδίσει με το μέσο ποσοστό πληθωρισμού των ΗΠΑ 4,7% κατά τη διάρκεια της περιόδου. Από αυτόν τον όμιλο, 67 εταιρείες δαπάνησαν συνολικά 43,7 δισεκατομμύρια δολάρια για επαναγορές μετοχών την περίοδο, ενισχύοντας τις αμοιβές των CEOs με βάση τις μετοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή