O Πατ Γκέλσινγκερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Corp, κέρδισε 1.711 φορές περισσότερα από τον μέσο εργαζόμενο στην αμερικανική εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών μέσα σε μόλις 11 μήνες από τότε που ανέλαβε τα ηνία της, τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Σε σύγκριση με τον Γκέλινγκερ, ο πρώην CEO Μπομπ Σβαν είχε κερδίσει μόλις… 217 φορές περισσότερα από τον μέσο υπάλληλο της Intel το 2020.

Ο Γκέλσινγκερ κέρδισε 178,6 εκατομμύρια δολάρια το 2021, με την επιβράβευση μέσω μετοχών να αποτελούν σχεδόν το 79% της συνολικής του αποζημίωσης, η οποία ήταν περίπου 698% υψηλότερη από την αμοιβή του Σβαν το 2020.

Οι μισθοί των στελεχών αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ κέρδισε 1.447 φορές τον μέσο μισθό των εργαζομένων στον τεχνολογικό κολοσσό το 2021. Οι μέτοχοι της Apple ενέκριναν το πακέτο αμοιβών, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία συμβούλων, Institutional Shareholder Services, εξέφρασε τις αντιδράσεις της.

Η Intel ζήτησε από τους μετόχους να ψηφίσουν υπέρ της αποζημίωσης των στελεχών της στην ετήσια συνέλευση των μετόχων στις 12 Μαΐου.

Προσπάθεια ολικής επαναφοράς

Αφότου ο Γκέλσινγκερ ανέλαβε τα ηνία της Intel, παλιότερα παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία κατασκευής ημιαγωγών, παρουσίασε μια στρατηγική ανάκαμψης για την εταιρεία σε μια προσπάθειά της να ανακτήσει την παγκόσμια κυριαρχία στη βιομηχανία ημιαγωγών, που σήμερα ηγεμονεύεται από την ταϊβανέζικη Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Οι μετοχές της Intel σημείωσαν άνοδο 6,8% πέρυσι μετά από πτώση περίπου 17% το προηγούμενο έτος, καθώς η εταιρεία αντιμετώπιζε μια κατασκευαστική κρίση.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Intel παρουσίασε τις πρώτες λεπτομέρειες ενός επενδυτικού σχεδίου 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκτείνεται σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας επένδυσης στη Γερμανία.

Ο Γκέλινγκερ ήταν CEO της VMWare Inc πριν επιστρέψει στην Intel ως το κορυφαίο στέλεχός της. Είχε προηγουμένως εργαστεί επί 30 χρόνια στην Intel προτού αποχωρήσει.

Η αποζημίωση του περιλάμβανε εφάπαξ μετοχικά βραβεία νέας πρόσληψης ύψους 110 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την κατάθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία