Καμία έκπληξη δεν έκρυβε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα για την πολιτική της, με το ελληνικό χρηματιστήριο να μην αλλάζει την πορεία του, παραμένοντας στο στενό εύρος της διακύμανσης.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,18% στις 895,42 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 30 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤ και πληθωρισμός

Την ημέρα που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανακοινώθηκε στο 11,3% τον Μάιο, η ΕΚΤ ανακοίνωσε την μεγάλη αλλαγή της πολιτικής της, συσφίγγοντας τις νομισματικές της συνθήκες. Βέβαια, το ελληνικό μέγεθος είναι ήσσονος σημασίας μπροστά σε αυτό που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΚΤ, η οποία άρχισε την ανακοίνωση της σήμερα με τα προειδοποιητικά σήματα του πληθωρισμού.

Διαβάστε ακόμα: Κλείδωσε η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούλιο

Πάντως, αυτό που μένει να δούμε είναι εάν η ΕΚΤ βελτιώσει το άκρως πληθωριστικό περιβάλλον που εμφανίζει η Ευρωζώνη, χωρίς να ανακόψει την αναπτυξιακή δυναμική. Την ίδια ώρα, ο κλάδος που αναμένεται να στηριχθεί από την αλλαγή της πολιτικής είναι ο τραπεζικός, ο οποίος θα επωφεληθεί από την άνοδο των επιτοκίων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντης σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ θετικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Titan, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Eurobank και Εθνική.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ δέχεται πιέσεις και χάνει 1,75%, με τις Πειραιώς, Μυτιληναίο, ΕΛΧΑ, Aegean, Alpha Bank, Motor Oil και Coca Cola να κινούνται με μικρές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών