Ούτε σήμερα κατάφερε να κάνει μια ισχυρή κίνηση το ελληνικό χρηματιστήριο, ώστε να δείξει ότι κρατά στους κόλπους του τη ρευστότητα που εξασφαλίστηκε χτες, με τον γενικό δείκτη να περιορίζεται στη διατήρηση των 820 μονάδων, με πολύ επιλεκτικές κινήσεις μάλιστα.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε τελικά με άνοδο 0,09% στις 823,92 μονάδες, με τον τζίρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω των 50 εκατ. ευρώ.

Με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Εάν εξαιρέσει κανείς το χθεσινό καθοδικό ξέσπασμα, η αγορά παραμένει σε ένα συγκεκριμένο εύρος διακύμανσης, αναλώνοντας δυνάμεις μόνο για να κρατήσει τη στήριξη των 810 μονάδων, η οποία εάν χαθεί τότε η διολίσθηση προς τις 780 μονάδες θα είναι θέμα χρόνου. Θέμα χρόνου μάλιστα εάν αυξηθούν και οι τζίροι, σε μια κίνηση των πωλητών να μειώσουν τον κίνδυνο, το οποίο βλέπουν να αυξάνεται και σε πολιτικό επίπεδο στη χώρα, εκτός από τις διεθνείς αβεβαιότητες οι οποίες έχουν καθηλώσει την αγορά κοντά στα χαμηλά από την αρχή του έτους.Πάντως, αυτό που μεταφέρεται στον ot.gr από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι η αγορά δεν μπορεί να αναλάβει μεγάλο ρίσκο εάν δεν γνωρίζει το νέο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα καταπολεμήσει τον κατακερματισμό μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης. Και αυτό το σχέδιο θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στις 21 Ιουλίου, ένα διάστημα που το ΧΑ θα πρέπει να υπομείνει την επενδυτική αναμονή.Επίσης, αυτό που απασχολεί την εγχώρια αγορά τις τελευταίες ημέρες, εκτός των διεθνών αβεβαιοτήτων, είναι και η αύξηση του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων. Η αύξηση του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων είναι μια εστία που ενδεχομένως θα παραμείνει για αρκετό διάστημα στην αγορά. Άλλωστε, η άνοδος του επιτοκιακού κόστους ανεβάζει τον πήχη για τους στόχους μικτής εταιρικής κερδοφορίας, προκειμένου να επιτευχθεί η εξυπηρέτηση της αποπληρωμή νέων ομολογιακών εκδόσεων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Βιοχάλκο και Εθνική στήριξαν με τα κέρδη του την αγορά, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Coca Cola, Quest και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ έχασε 3,49%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Eurobank, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Aegean, Titan, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών