Με σημαντικά κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στην Wall Street, καθώς μετά τη χθεσινή πτωτική “ανάπαυλα” βρίσκονται στη διαδικασία ανάκαμψης προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα του εξαμήνου.

Διαβάστε επίσης: Ark Invest: Οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε ύφεση

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,07% στις 31.774 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,91% στις 3.935 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,55% στις 11.579 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤ: Ενεργοποιείται την Παρασκευή η γραμμή άμυνας κατά του κατακερματισμού των αγορών ομολόγων

Οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν το κατώτατο μέρος της αγοράς και ελπίζουν ότι το ράλι της περασμένης εβδομάδας θα παραμείνει σταθερό, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει σαφής καταλύτης για μια ουσιαστική ανάκαμψη.  «Μία από τις πιο δύσκολες προσκλήσεις σε αυτήν την κίνηση είναι η αξιολόγηση της διαφοράς μεταξύ μιας ανάκαμψης σε μια bear market έναντι της έναρξης μιας πιο ανθεκτικής προόδου», έγραψε ο Chris Verrone, τεχνικός αναλυτής της Strategas. «Η τρέχουσα ανάκαμψη, +8% τις τελευταίες 4 ημέρες διαπραγμάτευσης, ήταν εντυπωσιακή, όπως τείνουν να είναι οι περισσότερες κινήσεις αυτού του πλαισίου, αλλά και πάλι δεν έχει σηματοδοτήσει ηχηρή εσωτερική βελτίωση».Θετικά πάντως στην αγορά λειτουργεί το γεγονός ότι η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς Covid για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, μειώνοντας  κατά το ήμισυ, σε επτά ημέρες, τον χρόνο καραντίνας κατά την άφιξή τους. Αυτό έδωσε ώθηση στις μετοχές των ταξιδιών και των καζίνο. Τα Wynn Resorts και Las Vegas Sands ενισχύονται περισσότερο από 7% το καθένα. Η American, η United και η Delta Air Lines κερδίζουν όλες περισσότερο από 1%.

Οι τράπεζες

Αρκετές μεγάλες τράπεζες αύξησαν τα μερίσματά τους ως απάντηση στην επιτυχή ανακοίνωση των φετινών τεστ αντοχής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των Bank of America, Morgan Stanley και Goldman Sachs. Η JPMorgan και η Citigroup, ωστόσο, δήλωσαν ότι οι ολοένα και πιο αυστηρές κεφαλαιακές απαιτήσεις τις ανάγκασαν να διατηρήσουν τα μερίσματά τους αμετάβλητα. Οι μετοχές της Morgan Stanley κερδίζουν σχεδόν 4%.Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών συνέχισαν την άνοδο τον Απρίλιο, καθώς αυξήθηκαν κατά 20,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller. Τον Μάρτιο η άνοδος των τιμών είχε φτάσει το 20,6%.Επίσης, το Μάιο το εμπορικό έλλειμμα περιορίστηκε κατά 2,2%, στα 104,3 δισ. δολάρια. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2 δισ. στα 176,6 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 0,4 δισ. στα 280,9 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street