Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα μεταβεί αύριο Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, στο Λουγκάνο της Ελβετίας προκειμένου να συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας (Ukraine Recovery Conference).

Στην εν λόγω Διάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί και Υπουργοί περίπου 40 χωρών, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης – Η μοίρα της Ευρώπης και η επιβίωση της Ουκρανίας

Έμπρακτη αλληλεγγύη

Στόχος της Διάσκεψης, μεταξύ άλλων, είναι η έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης στην Ουκρανία προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις καθώς και η κατάρτιση μακροπρόθεσμων σχεδίων ανασυγκρότησης της χώρας.

Διαβάστε επίσης – Πώς θα κερδηθεί ο πόλεμος της Ουκρανίας σε βάθος χρόνου

Αυτή είναι η πέμπτη Διάσκεψη που λαμβάνει χώρα, αλλά λόγω της ρωσικής εισβολής είναι η πρώτη με την ανωτέρω ονομασία. Οι προηγούμενες τέσσερις (Λονδίνο 2017, Κοπεγχάγη 2018, Τορόντο 2019 και Βίλνιους 2021), είχαν τον τίτλο Διάσκεψη για τη Μεταρρύθμιση της Ουκρανίας (Ukraine Reform Conference).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα