Η οδική ασφάλεια είναι στο επίκεντρο της νέας πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά Δήμους και Περιφέρειες, με απώτερο στόχο την μείωση των ατυχημάτων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Οικονομικών, εκδόθηκε η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας», συνολικού προϋπολογισμού 335 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένης της δυνατότητας υπερδέσμευσης καθώς και του Φ.Π.Α.).

Διαβάστε επίσης: Καραμανλής: 8 βήματα για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

Το έργο/δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Η παρούσα Πρόσκληση βρίσκεται σε συνέργεια με το «Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ)» αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και με το οποίο θα γίνουν παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο εθνικό και στο επαρχιακό δίκτυο της Xώρας.

Οι δράσεις που είναι επιλέξιμες αφορούν στη «Βελτίωση οδικής ασφάλειας», στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην ασφάλεια του οδικού δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα με σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, καλύπτοντας, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη Πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρεμβάσεις σε περισσότερα από 7.000 επικίνδυνα σημεία έκτασης 2.500 χλμ. του δικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι Περιφέρειες της Χώρας, οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό μεγαλύτερο ή ίσο των 20.000 κατοίκων και οι Τουριστικοί Δήμοι, να υποβάλλουν προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Προχωρούμε σήμερα στην έκδοση μιας νέας πρόσκλησης για έργα οδικής ασφάλειας, συνολικού ύψους 335 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την οδική ασφάλεια.

Προσφέρουμε ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο σε Δήμους και Περιφέρειες που έχουν ανάγκη να βελτιώσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου τους, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και την μεγαλύτερη ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση με όλους τους απαραίτητους πόρους για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

Ο οδική ασφάλεια είναι ζητούμενο για την χώρα προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα ατυχήματα. Παράλληλα όμως πρέπει να υπάρξουν νέες κυκλοφοριακές μελέτες, αυστηροί έλεγχοι για παράνομη στάθμευση, για υπέρβαση των ορίων ταχύτητας ειδικά σε κατοικημένες περιοχές, για τους εκκωφαντικούς θορύβους που παράγουν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που εμποδίζουν τους κατοίκους να ανοίξουν τα παράθυρα τους και φυσικά εκπαίδευση και επαναξιολόγηση των οδηγών ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δείτε εδώ την Πρόσκληση

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.