Mε την τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση έκλεισε άλλη μια χρηματιστηριακή εβδομάδα γεμάτη επενδυτική αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας στο εγγύς μέλλον, επί συνόλω 7 στις τελευταίες 8. Καταλύτης σε αυτό το αρνητικό κλίμα παραμένει η παρατήρηση του ασύμμετρα υψηλού και επίμονου πληθωρισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ, που υποσκελίζει κάθε πιθανότητα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ενώ παράλληλα τα υφεσιακά στρατεύματα περικυκλώνουν επικίνδυνα το στρατόπεδο των λίγων εναπομεινάντων αισιόδοξων.

Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε να πλαγιολισθαίνει προς τη ζώνη υποδοχής των 800 μονάδων, ως το κάτω άκρο της υφιστάμενης πτωτικής βραχυπρόθεσμης τάσης, ενώ και οι χαμηλοί όγκοι που είδαμε όλη την απερχόμενη εβδομάδα δίνουν την εντύπωση μιας γενικότερης αδιαφορίας, που σε συνδυασμό με τη βαριά εικόνα στο εξωτερικό, μόνο αρνητικά μπορούν να μεταφρασθούν.

Ο τρόπος με τον οποίον έχει έρθει αυτή η πτώση αξιολογείται άκρως επικίνδυνος, διότι επιδεικνύει μια οριακή υποστηρικτική προσπάθεια λίγων να διατηρηθούν σε θέσεις που είναι ανάποδες, ώστε τη στιγμή που θα επέλθει ρευστοποίηση, θα βρει άδεια την αγορά με ό,τι αυτό θα επιφέρει. Εξάλλου, αναγνωρίζοντας ότι το ΧΑ δεν έχει γράψει παρά το 1/4 της πτώσης των υπολοίπων μεγάλων χρηματιστηρίων μεσοσταθμικά στο εξάμηνο, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να …αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε επιταχύνοντας. Τέλος, υφίσταται πλέγμα αντιστάσεων από 818 έως 832 μονάδες του ΓΔ, κάτι που επιβαρύνει ενδεχόμενη ανοδική προσπάθεια.

Να κλείσουμε υπενθυμίζοντας ότι σήμερα αναμένεται πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα σε όλον τον κόσμο, λόγω της επίσημης μεγάλης αργίας των αμερικάνων (ημέρα Ανεξαρτησίας).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News