Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νοσοκομεία σε όλη την Αυστραλία καθώς δεν αντέχουν πια τον φόρτο των κρουσμάτων του κορωνοϊού, και με περισσότερα από 5.000 κλίνες να καταλαμβάνονται από θετικούς ασθενείς, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Μαρκ Μπάτλερ.

Η Αυστραλία πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο να καταγράψει 12.000 θανάτους που σχετίζονται με την Covid, καθώς ένα στα 12 δημόσια νοσοκομειακά κρεβάτια σε όλη την Αυστραλία φιλοξενεί ασθενή που έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Η χώρα έχει καταγράψει τρεις συνεχόμενες ημέρες με 100 και πλέον θανάτους που σχετίζονται με τον ιό.

Διαβάστε επίσης: Αυστραλία: Στα 40 δολ. τα φασολάκια – Οργή στους καταναλωτές

Άλλοι 27 θάνατοι έχουν αναφερθεί σε εθνικό επίπεδο μέχρι στιγμής μόνο την Κυριακή – ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε 11.832 νεκρούς – μαζί με σχεδόν 24.000 νέα ημερήσια κρούσματα.

Υπάρχουν άλλα τόσα κρούσματα

Ο επικεφαλής υγείας της Βικτώριας, καθηγητής Μπρετ Σάτον, εκτιμά ότι μόνο ο μισός πραγματικός αριθμός μολύνσεων έχει εντοπιστεί, αλλά προβλέπει ότι η πολιτεία του πιθανότατα έχει φτάσει στην κορύφωσή του νέου κύματος, με τους αριθμούς να αναμένεται να υποχωρήσουν τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων το φθινόπωρο – Πότε έρχονται τα νέα εμβόλια

Ενώ ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από Covid-19 στα νοσοκομεία της Βικτώριας μειώθηκε κατά 69 την Κυριακή, ο Σάτον είχε προειδοποιήσει νωρίτερα τα στοιχεία νοσηλείας ήταν απίθανο να αυξηθούν για άλλη μια ή δύο εβδομάδες.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε όλους γύρω μας και το σύστημα υγείας μας», είπε την Παρασκευή.

Με ασθενή Covid μία στις 12 κλίνες

Ένα στα 12 δημόσια νοσοκομειακά κρεβάτια σε όλη την Αυστραλία φιλοξενεί ασθενή με Covid-19, παρά το γεγονός ότι λιγότερα άτομα κατέληξαν στην εντατική σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα του κορωνοϊού.

«Αριθμούμε περίπου 330.000 κρούσματα σε μια εβδομάδα αυτή την περίοδο, αλλά γνωρίζουμε από τη δειγματοληψία και τα ποσοστά θετικότητας που παίρνουμε για τα τεστ PCR ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς τουλάχιστον διπλάσιος», είπε στο εθνικό συνέδριο της Αυστραλιανής Ιατρικής Ένωσης το Σάββατο.

«Είναι ένας εξαιρετικός αριθμός μολύνσεων με αυτήν την εξαιρετικά μολυσματική νέα υποπαραλλαγή [ της Όμικρον]».

Ο Μπάτλερ είπε ότι το θετικό του τρέχοντος κύματος της Όμικρον ήταν ότι τα ποσοστά ΜΕΘ ήταν πολύ χαμηλότερα από εκείνα που ήταν τον Ιανουάριο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης επίσης μειώθηκε απότομα.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η λήψη τρίτης δόσης του εμβολίου είχε «σταματήσει σε αρκετά ανησυχητικό βαθμό», με περίπου 5 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν λάβει την αναμνηστική δόση μετά τις δύο αρχικές δόσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας