Καθώς το κόστος των φρέσκων προϊόντων συνεχίζει να αυξάνεται, η τιμή για ένα πολύ κοινό λαχανικό στην Αυστραλία προκαλεί οργή στους καταναλωτές.

Μετά το ζήτημα της τιμής του μαρουλιού που εκτοξεύθηκε στα 12 δολάρια το τεμάχιο και έγινε κεντρικό θέμα στο υπουργικό συμβούλιο, σούπερ μάρκετ πωλούν τα φρέσκα φασολάκια 39,99 δολάρια το κιλό.

Εξαγριωμένοι καταναλωτές ανέφεραν ότι δεν είναι δυνατόν να αγοράζεις χοιρινές μπριζόλες για 19 δολάρια το κιλό και φρέσκο σολομό για 28 δολ. και να πληρώνεις 40 δολ. για ένα τόσο κοινό λαχανικό που στο παρελθόν στοίχιζε μετά βίας 5 δολάρια το κιλό.

Αν και ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα συνεχιζόμενα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκαλούνται από την Covid έχουν επηρεάσει την τιμή των αγαθών όπως τα καύσιμα και τα μεταλλεύματα, η πρόσφατες πλημμύρες στην Αυστραλία μπορούν να επωμιστούν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Επίσημα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αναφέρει ότι το κόστος των φρούτων και των λαχανικών αυξήθηκε κατά 6,7% κατά το α’ τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, ενώ ο πληθωρισμός άγγιξε το 6%.

Το κόστος για τα κρέατα και τα θαλασσινά αυξήθηκε επίσης κατά 6,2% το τελευταίο διάστημα.

Η νέα κυβέρνηση των Εργατικών διεμήνυσε ότι ο προϋπολογισμός που θα καταθέσει στους προσεχείς μήνες θα περιλαμβάνει μέτρα για την ανακούφιση των νοικοκυριών, ωστόσο αναγνώρισε ότι αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι, καθώς η χώρα είναι ευάλωτη όχι μόνο σε εσωτερικούς παράγοντες, όπως είναι οι απρόβλεπτες φυσικές καταστροφές, αλλά και οι επιπτώσεις της  γενικότερης διεθνούς κατάστασης, χωρίς να εξαιρείται φυσικά από αυτό και η κατάσταση στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.

Πούτιν: Οι δράστες της επίθεσης είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές – Θα βρούμε και αυτούς που τους έβαλαν
Επικαιρότητα |

Πούτιν: Οι δράστες της επίθεσης είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές – Θα βρούμε και αυτούς που τους έβαλαν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι δράστες της επίθεσηςείναι ριζοσπάστες ισλαμιστές. ωστόσο η επίθεση εντάσσεται στις δράσεις της Ουκρανίας «σε μια εκστρατεία εκφοβισμού»