Συνέχιση της κίνησης είδαμε στην προτελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, μιας εβδομάδας που μετράει μέχρι στιγμής κέρδη 3,95%, και που πλην απροόπτου θα πάρει πίσω τις απώλειες της προηγούμενης.

Η συμπεριφορά των λίγων επενδυτών είναι πολύ καλή, καθώς επικρατεί μια ανθεκτικότητα στις όποιες ρευστοποιήσεις παράλληλα με μια ωριμότητα ως προς τις επιλεκτικές (επανα)τοποθετήσεις, αποτυπωμένη σε ικανοποιητική ρευστότητα στο ταμπλό.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έχει προσπεράσει πειστικά τις τελευταίες αντιστάσεις βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα ως εμπόδια στην προσέγγιση των 900 μονάδων, με το αγοραστικό σήμα από τις 850 μονάδες να είναι ακόμα εν ισχύ και την κοντινή στήριξη στις 872 μονάδες.

Το υφιστάμενο θετικό momentum ξεδιπλώνεται απροβλημάτιστα, με τους αγοραστές να κυριαρχούν στις 21 από τις 28 ώρες αυτής της εβδομάδας. Και συνυπολογίζοντας ότι η περιγραφείσα κίνηση έχει προέλθει τόσο από τον τραπεζικό κλάδο όσο και από άλλα χαρτιά του 25άρη, όπως ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΕΕΕ και ΜΟΗ, το ταμπλό μοιάζει να έχει συνέλθει από τις πρόσφατες πιέσεις στις αρχές του Αυγούστου.

Μοναδική παραφωνία είναι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα που λειτουργεί ανασταλτικά στα μεγαλύτερα και πιο μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια, ωστόσο είναι κάτι αναμενόμενο στην παρούσα χρονική καλοκαιρινή συγκυρία.

Στις αγορές παραγώγων και ομολόγων επικρατεί σιωπή, με χαμηλό ενδιαφέρον, ενώ και η συσχέτιση με τις διεθνείς αγορές είναι μεγάλη, ούτως ώστε να αναμένουμε κάποιον καταλύτη από εταιρικές ανακοινώσεις ή/και μακροοικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News