H τελετή κοπής του πρώτου ελάσματος για το δεύτερο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο της Κίνας, πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη, με τους τοπικούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για επίδειξη της εγχώριας δεξιοτεχνίας στη σύνθετη διαδικασία κατασκευής κρουαζιερόπλοιων.

Όπως ανέφεραν το δεύτερο πλοίο δεν είναι αντίγραφο του πρώτου -που βρίσκεται υπό ναυπήγηση-, αλλά αντίθετα σχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν οι πρώτες σύγχρονες ρωσικές κρουαζιέρες

Μεγαλύτερο και πιο «πράσινο»

Σημειώνεται πως το πρώτο κρουαζιερόπλοιο δεν αναμένεται να παραδοθεί πριν από το 2023, ενώ το δεύτερο θα είναι μεγαλύτερο και πιο πράσινο όπως αναφέρουν οι Κινέζοι, οι οποίοι συνεργάζονται με την Fincantieri.

Το νέο σκάφος θα έχει χωρητικότητα 143.000 τόνους με συνολικό μήκος 340 μέτρα και πλάτος 37 μέτρα, ενώ θα διαθέτει 2.144 καμπίνες επιβατών καθώς και ένα ευρύ φάσμα ανέσεων

Δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του πλοίου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία κατασκευής θα επιταχυνθεί σε σχέση με το πρώτο κρουαζιερόπλοιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα