Κρουαζιέρες στη Μαύρη Θάλασσα θα πραγματοποιεί το πρώτο σύγχρονο ρωσικό κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα αποπλέει από το λιμάνι του Σότσι με προορισμό την Τουρκία.

Την ώρα που οι κυρώσεις πλήττουν σε μεγάλο βαθμό τις αερομεταφορές και τον τουρισμό στη Ρωσία, το κρουαζιερόπλοιο Astoria Grande, το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 1.400 επιβάτες, θα κάνει πρώτα στάση στις τουρκικές πόλεις Σινώπη και Τραπεζούντα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, προτού δέσει στην Κωνσταντινούπολη για μερικές ημέρες. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, που θα ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων, το κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει στη συνέχεια στο Τσεσμέ και θα επιστρέψει στο Σότσι.

Διαβάστε επίσης: Η «μεγάλη φυγή» των ρωσικών σούπερ γιοτ

Καθελκυσμένο το 1996 ως το πρώτο κρουαζιερόπλοιο AIDA, το Astoria Grande εξαγοράστηκε από Ρώσους επενδυτές το 2021 από την Carnival Corporation και ήταν παροπλισμένο από το 2020.

Σημειώνεται πως το ρωσικό κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιεί εβδομαδιαίες κρουαζιέρες και λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, οι διαχειριστές τονίζουν ότι το πλοίο θα πλέει μόνο στα νότια και ανατολικά τμήματα της Μαύρης Θάλασσας. Επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι περισσότερα από 100 πλοία την ημέρα διέρχονται από τις περιοχές που θα πλέουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία