Η Apple σχεδιάζει να φέρει διαφημίσεις σε περισσότερες εφαρμογές οι οποίες διατίθενται προ-εγκατεστημένες στις συσκευές iPhone, σύμφωνα με νεότερη αναφορά.

Η αμερικανική εταιρεία ήδη περιλαμβάνει διαφημιστικό περιεχόμενο στις εφαρμογές News, App Store, και Stocks, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg ήδη γίνονται εσωτερικές δοκιμές για την προσθήκη διαφημίσεων στο Apple Maps.

Παράλληλα, η εταιρεία θα μπορούσε να εντάξει τέτοιου είδους περιεχόμενο και άλλο λογισμικό όπως τα Podcasts και Books.

Διαβάστε ακόμα: Η Apple «βλέπει» άνοδο πωλήσεων αλλά και…κινδύνους

Η σκέψη πίσω από την προσθήκη διαφημίσεων στην εφαρμογή Maps (οι χάρτες της Apple) είναι να επιτραπεί σε επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα σε εστιατόρια, ανάλογα με το τι διαφημιστική συνδρομή διαθέτουν να μπορούν να εμφανίζονται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επιπλέον, οι διαφημίσεις θα μπορούσαν να εμφανίζονται σε άλλα σημεία των εφαρμογών, εκτός των αποτελεσμάτων αναζήτησης, δίνοντας στις επιχειρήσεις περισσότερη ευελιξία σχετικά με το πώς και το πού θα υπάρχει εμφάνιση των διαφημιστικών μηνυμάτων τους.

Διαβάστε ακόμα: Ποιος θα κατασκευάσει τα πάνελ της μάσκας mixed reality της Apple;

Όπως συμβαίνει ήδη στις εφαρμογές της Apple που περιέχουν διαφημίσεις (News, App Store, Stocks) θα υπάρχει ιδιαίτερη σήμανση που θα τις κάνει να ξεχωρίζουν ώστε οι χρήστες να κατανοούν άμεσα τι είναι αυτό που βλέπουν.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Τοντ Τερέσι, αντιπρόεδρος της Apple υπεύθυνος για τις διαφημιστικές πλατφόρμες, θέλει να «εκτοξεύσει» τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας από τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια που είναι σήμερα σε διψήφιο νούμερο. Οι διαφημίσεις σε περισσότερες εφαρμογές είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

Άλλες μέθοδοι επίτευξης του στόχου είναι η πρόσφατη ανακοίνωση του σχεδιασμού για περισσότερες διαφημίσεις στο App Store με νέες θέσεις να δημιουργούνται τόσο στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής όσο και στις σελίδες των επιμέρους εφαρμογών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία