Ο μεγάλος αριθμός τουριστών στα νησιά, ο συνωστισμός και η μη χρήση της μάσκας από όλους σε εσωτερικούς χώρους, έχουν ανεβάσει τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πιο υψηλός, αφού δεν πραγματοποιούνται πολλά τεστ ανίχνευσης covid-19, ενώ πολλοί που κάνουν self test και είναι θετικοί στον κορωνοϊό, δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα ο ιός παραμένει και μάλιστα αρκετά νησιά βρίσκονται «στο κόκκινο».
Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Η πρώτη χώρα διεθνώς που ενέκρινε το νέο εμβόλιο κατά της Όμικρον
Ειδικότερα τα 5 νησιά που «βράζουν» από κρούσματα είναι η Εύβοια: 1.809, η Κρήτη (Ηράκλειο: 2.168 – Χανιά: 1.367), η Κέρκυρα: 910, η Μυτιλήνη: 808, και η Χίος: 56.
Η ανάλυση Μαγιορκίνη
Για την εξέλιξη της πανδημίας την καλοκαιρινή περίοδο έκανε αναφορά στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Η αποσύζευξη των διασωληνώσεων από τον αριθμό θανάτων με COVID-19 συνεχίζεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρατηρούμε μεγάλη μείωση στις εισαγωγές και τους θανάτους με COVID-19, μείωση που σε κύματα όπως της Delta και της Alpha θα περιμέναμε αργότερα (περίπου 10 με 14 ημέρες). Η μείωση αυτή δεν επηρεάζεται από την προσέλευση για test και επιβεβαιώνει την συνεχιζόμενη συρρίκνωση της θερινής έξαρσης».
Πηγή: In.gr













![Γεωργία: Η «χαμένη» δεκαετία των επενδύσεων – Το έλλειμμα στον αγροτικό τομέα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/ot_georg_PROIONTA_money.jpg)

![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, πού μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1.jpg)






















