Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία ταλανίζεται από την ενεργειακή κρίση, δοκιμάζοντας τις αντοχές σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, και οι κυβερνήσεις κάνουν πίσω στα σχέδιά τους για την ενεργειακή μετάβαση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ο Ίλον Μασκ παίρνει θέση.

Μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο στη Νορβηγία ο κ. Μασκ είπε ότι  ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να εξάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο για να διατηρήσει τον πολιτισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα βιώσιμες πηγές ενέργειας: «Ρεαλιστικά πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο βραχυπρόθεσμα, γιατί διαφορετικά ο πολιτισμός θα καταρρεύσει», είπε ο Μασκ στο περιθώριο μιας ενεργειακής διάσκεψης στη νότια πόλη Στάβανγκερ.

Διαβάστε επίσης – Μασκ: «Ενάντια στον άνθρωπο» όσοι ζητούν να κλείσουν τα πυρηνικά εργοστάσια

Ερωτηθείς εάν η Νορβηγία πρέπει να συνεχίσει τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ο Μασκ είπε: «Νομίζω ότι απαιτείται κάποια πρόσθετη εξερεύνηση αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε επίσης – Ο Ίλον Μασκ, οι ανησυχίες για τον… αποικισμό στον Άρη και η υπογεννητικότητα

Βιώσιμη οικονομία

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος είναι η μετάβαση στη βιώσιμη ενέργεια και σε μια βιώσιμη οικονομία», είπε. «Θα χρειαστούν μερικές δεκαετίες για να ολοκληρωθεί».

Είπε ότι η υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα, σε συνδυασμό με σταθερές μπαταρίες, θα μπορούσε να γίνει βασική πηγή ενέργειας. «Θα μπορούσε να προσφέρει μια ισχυρή, βιώσιμη πηγή ενέργειας το χειμώνα», υπογράμμισε.

Υπογεννητικότητα

Ο Ίλον Μασκ , ο οποίος έχει δέκα παιδιά, εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τα ποσοστά γεννήσεων, απηχώντας τα σχόλια που έκανε σε ανάρτηση στο Twitter στα τέλη της περασμένης εβδομάδας σχετικά με τους κινδύνους «κατάρρευσης του πληθυσμού». Στο tweet του είχε γράφει ότι η κατάρρευση του πληθυσμού εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού γεννήσεων αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ανθρωπότητα από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Ένα από τα λιγότερο προφανή πράγματα που πρέπει να ανησυχώ είναι το ποσοστό γεννήσεων και νομίζω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν αρκετά μωρά για να υποστηρίξουν τον πολιτισμό, ώστε να μην λιγοστέψουμε», είπε ο Μασκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια