Οι συλλέκτες και οι λάτρεις των Star Wars έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν απόψε σε δημοπρασία ένα πραγματικά μοναδικό αντικείμενο της θρυλικής κινηματογραφικής τριλογίας που βρισκόταν δε, στα χέρια ενός από τους βασικούς πρωταγωνιστές και ίσως του πιο αγαπημένου του διεθνούς κοινού. Πρόκειται για το ορίτζιναλ πιστόλι (ή καλύτερα ακτινο-πίστολο, όπως είναι γνωστό στους φαν) του Han Solo (Χάρισον Φορντ), από την πρώτη ταινία της σειράς, το 1977.

Το πιστόλι που είχε θεωρηθεί πως είχε χαθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν καινούργια για τις επόμενες δύο ταινίες της πρώτης τριλογίας, έχει τιμή εκκίνησης στα 300.000 δολάρια, αλλά αναμένεται να πλησιάσει και πιθανότατα να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο. Η δημοπρασία διοργανώνεται από τον οίκο Rock Island Auction Company, που εξειδικεύεται στις δημοπρασίες κάθε είδους όπλων.

Πηγή: Rock Island Auction Company

Διαβάστε επίσης: Η “χρυσή” δεκάδα του τένις, σύμφωνα με το Forbes 

Σημειώνεται πως ένα από τα δύο μεταγενέστερα πιστόλια που είχαν χρησιμοποιηθεί στην τριλογία και συγκεκριμένα αυτό που δημιουργήθηκε για το Return of the Jedi είχε πουληθεί σε δημοπρασία έναντι 550.000 το 2018. Όμως, το ενδιαφέρον για το πρώτο πιστόλι του Han Solo, της πρώτης και πλέον κλασσικής ταινίας «Star Wars-A New Hope» είναι ήδη τεράστιο, οπότε οι αναλυτές δεν αποκλείουν ένα… ρεκόρ τιμής.

Όπως και τα περισσότερα αντικείμενα που είχε χρησιμοποιήσει ο Τζορτζ Λούκας, διαθέτοντας μικρό προϋπολογισμό για την πρώτη ταινία Star Wars, το πιστόλι του… τυχοδιώκτη Han Solo δημιουργήθηκε από την ένωση διαφόρων κομματιών από το απόθεμα μιας μικρής αγγλικής εταιρείας ειδικών εφέ.

Πηγή: Rock Island Auction Company

Ο Λούκας μαζί με τον παραγωγό Τζον Μπάρι δημιούργησαν έτσι το BlasTech DL-44 που έμελλε να συνοδεύσει τον Χάρισον Φορντ στις πολλές περιπέτειες της ταινίας.

Το BlasTech DL-44 διατίθεται μαζί με μια φωτογραφία του Han Solo, που έχει υπογράψει ο Χάρισον Φορντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus