Οι αυξήσεις επιτοκίων ενισχύουν σημαντικά τα καθαρά έσοδα από τόκους των ευρωπαϊκών τραπεζών, κάτι που δεν έχει προεξοφληθεί  από το consensus των αναλυτών, εκτίμησε σε ανάλυσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Deutsche Bank, σημειώνοντας παράλληλα και την βελτίωση της  ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού του κλάδου.

Η Deutsche Bank

Ωστόσο, αν η ενεργειακή κρίση οδηγήσει σε βαθιά ύφεση την Ευρώπη, οι μετοχές του κλάδου θα σημειώσουν απώλειες. Από τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές η Deutsche Bank διατηρεί την σύσταση «αγοράς» για τις Εθνική και Alpha Bank με τιμές στόχους τα 4,4 ευρώ και τα 1,5 ευρώ και «ουδέτερη θέση» για τις Πειραιώς και τη Eurobank, με τιμές στόχους τα 1,4 ευρώ και τα 1,2 ευρώ αντίστοιχα.

Η Morgan Stanley

Από την πλευρά της η Morgan Stanley συστήνει «αύξηση θέσεων» (overweight) μόνο για την Eurobank, με τιμή στόχο τα 1,06 ευρώ (από 0,95 ευρώ), ενώ οι νέες τιμές στόχοι για την Alpha Bank είναι 1,07 ευρώ (από 0,96 ευρώ) και για την Πειραιώς 1,12 ευρώ (από 1,28 ευρώ).

Να σημειωθεί πως η  Morgan Stanley που «βλέπει» την ανάπτυξη στο 6,1%  το 2022, για το Χρηματιστήριο της Αθήνας (παρακολουθεί τους τίτλους των Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, MotorOil, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν και ΔΕΗ) διατηρεί τη σύσταση «θέσης ανάλογης της αγοράς» (Equal-weight) την ώρα που η συνολική σύστασή της  για την περιοχή ΕΕΜΕΑ είναι «μείωση θέσεων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις