Σε δύο άξονες στηρίζεται σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Elpedison, Νικόλαο Ζαχαριάδη, η εξασφάλιση της επάρκειας της χώρας σε ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως είπε, μιλώντας στον δημοσιογράφο των Νέων και του ot.gr, Χρήστο Κολώνα στο πλαίσιο της 86η ΔΕΘ, «θα πρέπει όλοι να αλλάξουμε κουλτούρα. Δεν μπορούμε να σπαταλάμε όπως κάναμε κατά κάποιον τρόπο παλιά το ρεύμα και να αναζητήσουμε λύσεις που δίνονται από τις εταιρείες -και από τη δική μας- για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

»Το δεύτερο που πρέπει να γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί η ρευστότητα των εισαγωγέων φυσικού αερίου ώστε να ρεύσει το φυσικό αέριο από τις διεθνείς αγορές στη χώρα μας απρόσκοπτα και να μην υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία. Εάν ρίξουμε βάρος σε αυτά τα δύο θα περάσει αυτός ο χειμώνας και θα έρθει η άνοιξη με αισιοδοξία».

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Μπακούρας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ): Οι καταναλωτές που πίστεψαν στο φυσικό αέριο πρέπει να βρουν στήριξη

Σε ό, τι αφορά την ετοιμότητα της Elpedison, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε πως «τα δικά μας συμβόλαια φυσικού αερίου έχουν κλείσει και οι δύο μονάδες μας έχουν ολοκληρώσει τις συντηρήσεις τους ώστε να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν. Επομένως δεν ανησυχούμε και για τη δυνατότητα παραγωγής και κάλυψης της χώρας. Αρκεί να προσέξουμε και να κάνουμε οικονομία ώστε να εξασφαλίσουμε οικονομία και στις οικογένειές μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News