Περιορίστηκαν, αλλά δεν ανατράπηκαν, στο τέλος οι απώλειες στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και κράτησε κάποιες στηρίξεις, αντέδρασε αρνητικά σε ένα εξαιρετικά περίπλοκο διεθνές περιβάλλον.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,90% στις 826,32 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει καθηλωμένος στα επίπεδα των 43,5 εκατ. ευρώ.

Αν και βρέθηκε ακόμη και στη ζώνη των 820 μονάδες, ο γενικός δείκτης «έσωσε» τις 825, το κατώτατο όριο της πρόσφατης συσσώρευσης, αφήνοντας κάποια “υπόλοιπα” στηρίξεων και κάποια θετικά ψήγματα πιθανής αντίδρασης. Υποστηρικτικά άλλωστε λειτούργησε η καλύτερη του αναμενομένου εικόνα της αμερικανικής αγοράς, σε μια συνεδρίαση μάλιστα που πραγματοποιείται στη σκιά της επικείμενης ανακοίνωσης της απόφασης πολιτικής της Federal Reserve.

Διαβάστε επίσης: Επιφυλακτικά ανοδικά η Wall Street

Κλιμάκωση

Για ακόμη μία ημέρα ο τόνος δόθηκε σήμερα από το εξωτερικό, καθώς στο μέτωπο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία παρατηρείται νέα κλιμάκωση της έντασης, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος, Β. Πούτιν, ανακοίνωσε μερική επιστράτευση. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ανέφερε ότι πλέον δεν πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά Ρωσίας και Δύσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαθέτει και το Κρεμλίνο πυρηνικά.

Σύμφωνα με την Trader24, η ανάλυση που θέλει τον ΓΔ να κινείται προς τις 800 μονάδες με τελευταία στήριξη τις 830, που και χθες διατηρήθηκε ανέπαφη, είναι εν ισχύ, ενώ η πρώτη αντίσταση φαίνεται στις 845. Η αγορά παραγώγων επίσης σφύριξε αδιάφορα με πολύ χαμηλή κινητικότητα, ενώ στην αγορά ομολόγων, ειδικά των εταιρικών εισηγμένων διανύει ακόμα περίοδο ..εκπτώσεων, με πολύ αξιοπρεπείς εκδόσεις να βρίσκονται υπό το άρτιο, μεγεθύνοντας έτσι την “ασφαλή” χαμηλή απόδοση των κουπονιών.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις εστίασαν σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Βιοχάλκο, Σαράντη, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και Πειραιώς. Οι απώλειες σε Aegean, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ ξεπέρασαν το 1%.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Jumbo και Ελλάκτωρ. Στηρίξεις παρείχαν με το θετικό τους κλείσιμο οι Coca Cola, Quest, Titan και Μυτιληναίος, με τη Motor Oil να κλείνει με κέρδη 2,67%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών