Μικρή αύξηση κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, σε μία ακόμα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας στη χώρα παραμένει σφιχτή παρά τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Διαβάστε επίσης – Fed: Νέα σημαντική αύξηση επιτοκίων κατά 0,75% – Σήμα και για νέες αυξήσεις

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 5.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 213.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Σεπτεμβρίου. Τα δεδομένα για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν πτωτικά και έδειξαν 5.000 λιγότερες αιτήσεις που υποβλήθηκαν από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 218.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη, την τρίτη συνεχόμενη άνοδο αυτού του μεγέθους, και προανήγγειλε περισσότερες μεγάλες αυξήσεις στο εγγύς μέλλον.

Οικονομικοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι οι εταιρείες προσλαμβάνουν εργαζομένους, μετά τις δυσκολίες εύρεσης προσωπικού που αντιμετώπισαν το περασμένο έτος κυρίως εξαιτίας της COVID-19. Τον Ιούλιο υπήρχαν 11,2 κενές εκατομμύρια θέσεις, με δύο θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ