Στον ιδιωτικό τομέα στρέφεται ο Λευκός Οίκος προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για την καταπολέμηση της πείνας στην αμερικανική κοινωνία. Μάλιστα, ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την συγκέντρωση άνω των 8 δισ. δολαρίων σε νέα κεφάλαια από τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Συνόδου του Λευκού Οίκου για την Πείνα, τη Διατροφή και την Υγεία, την πρώτη στο είδος της υπό τις ευλογίες του ίδιου του Αμερικανού προέδρου από το 1969 και ήρθε σε απάντηση της αποτυχίας του Κογκρέσου να συμφωνήσει στην παράταση των ειδικών επιδομάτων για τα τρόφιμα που είχαν δρομολογηθεί για την πανδημία. Τα μόνα κονδύλια που είχαν ανανεωθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο ήταν αυτά που φορούσαν τα σχολικά γεύματα.

Διαβάστε επίσης: Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε τρία χρόνια οι πεινασμένοι της Γης 

«Εάν ο γονιός δεν μπορεί να ταΐσει το παιδί του, δεν υπάρχει τίποτε άλλο να τον νοιάζει» τόνισε ο κ. Μπάιντεν, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που θα έπρεπε να ενώνει όλη τη χώρα, καθώς οι επιπτώσεις του είναι σημαντικές και μακροπρόθεσμες για την κοινωνία και την οικονομία.

Το Κογκρέσο έκοψε τα επιδόματα 

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει θέσει σαν στόχο την εξάλειψη της πείνας στην αμερικανική κοινωνία και την μείωση των ασθενειών που συνδέονται με την κακή διατροφή μέχρι το 2030. Οπότε για την επίτευξη του στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα για να διασφαλίσει τα κονδύλια που δεν μπορεί να πάρει από το Κογκρέσο.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως τα επιδόματα για τρόφιμα, που είχαν δρομολογηθεί στην πανδημία, είχαν μειώσει τα ποσοστά πείνας, τα οποία ωστόσο άρχισαν και πάλι να ανεβαίνουν από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν δεν εγκρίθηκε η παράταση τους. Την ίδια ώρα η εκτίναξη του πληθωρισμού και οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο πιεστική για εκατομμύρια νοικοκυριά.

Σύμφωνα με στοιχεία του FDA, το 2021 το 10% των νοικοκυριών της χώρας υπέφερε από διατροφική ανασφάλεια, που σημαίνει πως δεν ήταν βέβαια πως μπορούσαν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε τρόφιμα.

Ανταποκρίθηκε ο ιδιωτικός τομέας

Οι περισσότερες δωρεές σε χρήματα ή τρόφιμα θα γίνουν προς τράπεζες τροφίμων και οργανώσεις. Για παράδειγμα ο εθνικός σύνδεσμος του Food Industry Association δεσμεύτηκε να δωρίσει 2 δισ. γεύματα σε τράπεζες τροφίμων και άλλους σχετικούς οργανισμούς μέσα στην επόμενη χρονιά. Η μεγάλη εταιρεία διανομής τροφίμων Sysco θα προσφέρει 200 εκατ. γεύματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, αξίας 400 εκατ. δολαρίων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Τεχνολογικές εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στην προσπάθεια και με τεχνολογικά εργαλεία, τη δημιουργία apps και πλατφόρμων που θα διευκολύνουν τον κόσμο για βρίσκει και να χρησιμοποιεί επιδόματα και κουπόνια τροφίμων. Για παράδειγμα η Google προσφέρθηκε να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα που θα βοηθά τον κόσμο να κάνει αίτηση για επιδόματα και κουπόνια και να μπορεί να τσεκάρει που και πως μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως