Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σιγκαπούρης (SIT), υπέγραψε ο νορβηγικός νηογνώμονας DNV, προκειμένου να διερευνηθούν οι ευκαιρίες για την προώθηση της ανθρακικής ουδετερότητας στον ναυτιλιακό τομέα της ασιατικής χώρας.

Ειδικότερα, οι δύο φορείς θα συνεργαστούν σε ζητήματα όπως η ανάπτυξη πλοίων αλλά και διαφόρων ναυτιλιακών συστημάτων και στην υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με εταιρείες τεχνολογίας της Σιγκαπούρης που ειδικεύονται στο κομμάτι της απανθρακοποίησης και της ψηφιοποίησης του ναυτιλιακού τομέα.

Διαβάστε επίσης: O DNV επαληθεύει την Signal Ocean για τις εκπομπές CO2 των πλοίων

Το τεχνολογικό κέντρο του DNV στη Σιγκαπούρη

Στόχος αυτής της σύμπραξης είναι η προώθηση αυτόνομων πλοίων μηδενικών εκπομπών ρύπων, κέντρων απομακρυσμένου ελέγχου και κέντρων προσομοίωσης, σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης πλοίων αλλά και υποδομών ανεφοδιασμού πράσινων καυσίμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζούρος (Πειραιώς): Βασικός χρηματοδότης των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι τράπεζες
Green |

Τζούρος (Πειραιώς): Οι τράπεζες βασικός χρηματοδότης των επενδύσεων ΑΠΕ

Η χρηματοδότηση σε ΑΠΕ αντιστοιχεί στο 8% περίπου του χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, τόνισε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς