Τα στελέχη της Credit Suisse πέρασαν το Σαββατοκύριακο καθησυχάζοντας μεγάλους πελάτες  και επενδυτές σχετικά με τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή της θέση, ανέφεραν οι Financial Times την Κυριακή.

Τα στελέχη έκαναν τις κλήσεις μετά την απότομη άνοδο των spreads των συμβολαίων ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης (CDS) της Credit Suisse, τα οποία προσφέρουν προστασία έναντι της χρεοκοπίας μιας εταιρείας, την Παρασκευή, σε μια ένδειξη των ανησυχιών των επενδυτών, ανέφερε η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης: Credit Suisse: Ιστορικό χαμηλό για την μετοχή της – Ερωτηματικά για το σχέδιο αναδιάρθρωσής της

Τα πενταετή συμβόλαια ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης (CDS) της Credit Suisse σημείωσαν άλμα 6 μονάδων βάσης και πλησίασαν τις 247 μονάδες βάσης την Παρασκευή, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global Market Intelligence.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι στέλεχος της Credit Suisse διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η τράπεζα είχε προσεγγίσει επίσημα τους επενδυτές για πιθανή αύξηση κεφαλαίου, επιμένοντας ότι προσπαθούσε να αποφύγει μια τέτοια κίνηση με την τιμή της μετοχής της σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και το υψηλότερο κόστος δανεισμού λόγω των υποβαθμίσεων της αξιολόγησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή