Σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ υποχώρησε σήμερα η μετοχή της Credit Suisse με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πορεία του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού και τα σχέδια αναδιάρθρωσης της.

Η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο μελετά δραστικές κινήσεις, όπως με την έξοδο του επενδυτικού της βραχίονα από την αμερικανική αγορά. «Η Credit Suisse δεν αποχωρεί από την αμερικανική αγορά. Οποιοδήποτε δημοσίευμα υπονοεί κάτι τέτοιο είναι κατηγορηματικά ψευδές και αβάσιμο» ανέφερε η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Credit Suisse: Μπόνους εκατομμυρίων για να κρατήσει τα ταλέντα της εν μέσω σκανδάλων 

Σε κάθε περίπτωση, τα ερωτηματικά για την ανάγκη της τράπεζας να προχωρήσει σε συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω της πώλησης assets ή την προσφορά νέων μετοχών συντηρεί το κλίμα αβεβαιότητας. Η διοίκηση πρόκειται να ανακοινώσει τη νέα στρατηγική για την αναδιάρθρωση της τράπεζας και την άντληση νέων κεφαλαίων, τον ερχόμενο μήνα, στο πλαίσιο και της δημοσιοποίησης των οικονομικών στοιχείων για το τρίτο τρίμηνο.

Κατρακύλα μετά τα σκάνδαλα

Μέχρι τότε και με τις φήμες να φουντώνουν η μετοχή της τράπεζας δέχεται σημαντικές πιέσεις. Μάλιστα, σήμερα έφτασε να υποχωρεί σχεδόν κατά 10% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης, μόλις στα 4,20 ελβετικά φράγκα. Συνολικά από πέρυσι και το διπλό σκάνδαλο των Greensill Capital και Archegos Capital η μετοχή της μεγάλης ελβετικής τράπεζας έχει απωλέσει περίπου τα δύο τρίτα της αξίας της.

Σε ανάλυση της, τον περασμένο μήνα, η Deutsche Bank υποστήριξε πως η Credit Suisse χρειάζεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 4 δισ. ελβετικά φράγκα (4,1 δισ. δολάρια) προκειμένου να δυναμώσει την οικονομική της βάση και να μπει σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία.

Η διοίκηση της, υπό τον νέο CEO Ούλριχ Κόρνερ και τον πρόεδρο του συμβουλίου Άξελ Λίμαν, επεξεργάζονται διάφορες ιδέες και προτάσεις. Για παράδειγμα, δημοσίευμα των FT ανέφερε ότι στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανότητα να χωριστεί η τράπεζα σε τρεις μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή