Αύξηση παρουσίασαν οι εισπράξεις του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) κατά το έτος 2021 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, και ανήλθαν στο ποσό των 2.395.650 ευρώ έναντι 1.134.376 ευρώ το 2020.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της Έρευνας Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Διευθύνσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), έτους 2021, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Διαβάστε επίσης – ΔΥΠΑ: Την Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για επιταγές θεάτρου – Οι δικαιούχοι

Οι απαλλοτριώσεις ακινήτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2021 από τη Διεύθυνση Προμηθειών, Υποδομών και Απαλλοτριώσεων Τομέα Πολιτισμού ανήλθαν σε 12 ακίνητα και οι αντίστοιχες αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν σε 3.349.531 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το έτος 2020.

Διαβάστε επίσης – Le Figaro: «Η Αθήνα βάζει πλώρη για την όπερα του μέλλοντος»

Επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς φορείς

Οι επιχορηγήσεις προς πολιτιστικούς φορείς, όπως σε μουσεία, πινακοθήκες, θεατρικά σωματεία, σωματεία κλασικού χορού, ΔΗΠΕΘΕ, κινηματογράφο κ.α, ανήλθαν στο ποσό των 68.334.230 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό των επιχορηγήσεων του έτους 2020.

Επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενίσχυσε οικονομικά οχτώ πανελλήνια και τοπικά συνέδρια και τέσσερα διεθνή συνέδρια

Διδακτικό προσωπικό

Όσον αφορά στον αριθμό του διδακτικού προσωπικού των επαγγελματικών σχολών δραματικής τέχνης, χορού, μουσικών σχολών και ωδείων ανήλθε σε 8.688, ο αριθμός των σπουδαστών σε 52.628 και ο αριθμός των αποφοιτησάντων με πτυχίο ή δίπλωμα σε 3.110, παρουσιάζοντας μείωση ως προς τον αριθμό του διδακτικού προσωπικού και ως προς τον αριθμό των σπουδαστών και αύξηση ως προς τον αριθμό των αποφοιτησάντων με πτυχίο ή δίπλωμα σε σχέση με το έτος 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι