Μοιρασμένα πρόσημα, χαμηλός τζίρος και αναμονή. Αυτά είναι τα τρία χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να βρει ρυθμό εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,14% στις 815,52 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα μόλις που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Ημέρες… ημιαργίας θυμίζουν οι συναλλαγές σήμερα στην αγορά, με τις εντολές να είναι τόσο επιλεκτικές που να δείχνουν την έλλειψη σαφούς τάσης. Άλλωστε, όλοι οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία συνυπολογίζονται, μαζί με τον πληθωρισμό, για τη διαμόρφωση του ρυθμού σύσφιξης της πολιτικής της Federal Reserve. Και μπορεί η ελληνική αγορά να βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα επηρεασμού των αμερικανικών αποφάσεων, αλλά οι ξένοι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη Λ. Αθηνών δεν μπορούν να παραβλέψουν τις εκτιμήσεις για τις προθέσεις της Fed.

Διαβάστε επίσης: Νευρικότητα και αναμονή στις ευρωαγορές

Ο γεωπολιτικός παράγοντας

Την ίδια ώρα, ένας ακόμη παράγοντας αβεβαιότητας έχει προστεθεί στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αυτός του γεωπολιτικού κινδύνου που μπορεί να αντιμετωπίσει η χώρα. Μέχρι τώρα έχει φανεί ότι το ΧΑ διατηρεί κάποια ψυχραιμία, παρά τις προκλήσεις της γείτονος χώρας, σε αντίθεση με το παρελθόν, αλλά δεν μπορεί να μην παρακολουθεί τις ισορροπίες που διαμορφώνονται τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Motor Oil, Eurobank, Coca Cola, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Λάμδα και Ελλάκτωρ, ενώ σε θετικά εδάφη είναι οι Quest, ΟΠΑΠ, Σαράντης, ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών