Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αφενός προσπαθούν να διακόψουν τον διορθωτικό κύκλο στον οποίοι έχουν εισέλθει και αφετέρου αναμένουν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,04% στις 6.999 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,18% στις 12.448 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,09% στις 5.931 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Σε πτωτική τροχιά οι ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ θα διαμορφώσουν και την απόφαση για τα επιτόκια της Federal Reserve, με τις εκτιμήσεις πλέον να είναι χαμηλότερες σε σχέση με την έναρξη της εβδομάδας. Το περίφημο pivot, δηλαδή την αλλαγή της στάσης της Fed, έχει χαμηλές πιθανότητες, παρά τις αυξημένες ενδείξεις για τη διολίσθηση της αμερικανικής οικονομίας σε υφεσιακά εδάφη.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Credit Suisse παραμένει στο επίκεντρο, καθώς ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς πιστωτικών τίτλων ύψους 3 δισ. φράγκων. Η μετοχή ενισχύεται κατά 3,75%, καθώς επιβεβαίωσε επίσης ότι πουλάει το διάσημο ξενοδοχείο Savoy Hotel στην οικονομική περιοχή της Ζυρίχης, προκαλώντας κάποιες εικασίες ότι προσπαθεί να βρει ρευστότητα.

Macro

Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, καθώς συνεχίστηκαν οι δυσχέρειες στην προσφορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των παρατεταμένων στρεβλώσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού που σχετίζονται με την πανδημία. Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,8% σε μηνιαία βάση, κάτω από τις προσδοκίες για μείωση 0,5%. Ωστόσο, το μηνιαίο μέγεθος του Ιουλίου αναθεωρήθηκε σε 0% από το προηγούμενο -0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές