Πτωτικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς με τη σειρά τους διορθώνουν από την διήμερη άνοδο που προηγήθηκε, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν τόσο τα εταιρικά αποτελέσματα όσο και η νέα άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,17% στις 30.472 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,61% στις 3.697 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,82% στις 10.684 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: HSBC: Οι επενδυτικές συστάσεις για τις αγορές

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα, με ολόκληρη την καμπύλη των τίτλων του αμερικανικού Δημοσίου να κινείται ανοδικά. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα ευαίσθητη στην πορεία της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ξεπέρασε το 4,5%. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά σχεδόν 9 μονάδες βάσης στο 4,086%.

Σε επίπεδο τίτλων, μετοχές της Netflix σημειώνουν ράλι 13%, αφού ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, αλλά και ισχυρή αύξηση των συνδρομητών για το τρίτο τρίμηνο.

Φόβοι για λιγότερα κέρδη και ύφεση

Η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται καθώς πολλοί στη Wall Street έχουν επαναπροσδιορίσει χαμηλότερα τις προβλέψεις τους για τα κέρδη και οι επενδυτές ανησυχούν για ύφεση. Παρόλο που οι μετοχές σημείωσαν άνοδο τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι παραμένουν οι φόβοι για ύφεση.

«Από τη θετική πλευρά, η περίοδος των εταιρικών κερδών μπορεί να βοηθήσει κάπως την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ακριβώς με δεδομένες τις τρέχουσες υπερπουλημένες συνθήκες και τις μειωμένες προσδοκίες. Αυτό θα πρέπει να βοηθήσει τις μετοχές να διατηρήσουν τις αποτιμήσεις τους, αλλά μέχρι να δούμε τις αποδόσεις των 2ετών και 10ετών να αρχίζουν να μειώνονται, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν επιφυλακτικοί στο να περιμένουν πάρα πολλά από αυτό το ράλι», δήλωσε ο Nick Colas της DataTrek Research.

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πέριξ των 850 μονάδων

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας πτώση 8,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα του Dow Jones ανέμεναν μείωση 6,7%. Οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν κατά 1,4%, αλλά κάτω από το 1,5% που αναμενόταν.

Ο τομέας των οικιστικών ακινήτων έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed φέτος. Τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, καθιστώντας τους κατασκευαστές κατοικιών επιφυλακτικούς στο να αυξήσουν την προσφορά.

«Οι μετοχές δεν έχουν ακόμη αποτιμήσει πλήρως την ταχεία αύξηση των επιτοκίων μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουν να χωνεύουν τις κινήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs για τις αμερικανικές μετοχές David Kostin. «Μέχρι να βελτιωθούν τα οικονομικά στοιχεία, η βασική μας πρόβλεψη είναι ότι τα αυξημένα επιτόκια θα διατηρήσουν τον πολλαπλασιαστή P/E του S&P 500 γύρω στο 15x», δήλωσε ο Kostin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street