Οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας εξαιτίας της COVID-19 και των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχίζουν να επηρεάζουν τον κλάδο ναυπήγησης κρουαζιερόπλοιων.

Η Explora Journeys, θυγατρική της MSC, είναι η τελευταία που ανακοίνωσε καθυστέρηση στο παρθενικό ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου της, ενώ και η Norwegian Cruise Line προχώρησε σε νέο προγραμματισμό των πρώτων δρομολογίων δύο νέων πλοίων της.

Διαβάστε επίσης: Royal Caribbean: Αποκάλυψε το Icon of the Seas, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Μετά την πανδημία τα ναυπηγεία συνεργάστηκαν με τις εταιρείας για να επαναπρογραμματίσουν την παράδοση των νεότευκτων κρουαζιερόπλοιων και ενώ δεν υπήρχε ακύρωση από τους κολοσσούς στις παραγγελίες, οι ημερομηνίες παράδοσης μεταφέρθηκαν έως και έξι μήνες για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις στα χρονοδιαγράμματα. Ωστόσο, τα επίμονα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και η η εισβολή στην Ουκρανία δημιούργησαν απροσδόκητες προκλήσεις για τους ναυπηγούς που χρησιμοποιούν ένα παγκόσμιο δίκτυο προμηθευτών, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών από την Ανατολική Ευρώπη.

Το πρώτο από τα νέα κρουαζιερόπλοια της Explora Journey, το Explora I, έπεσε στο νερό στο ναυπηγείο Fincantieri στις 30 Μαΐου 2021. Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 248 μέτρων είχε ανακοινωθεί πως θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι στις 31 Μαΐου 2023 από τη Βαρκελώνη στην Αθήνα, ωστόσο ο απόπλους θα καθυστερήσει τουλάχιστον  δύο μήνες έως τις 17 Ιουλίου 2023. Όπως ανακοινώθηκε, η πρώτη κρουαζιέρα θα αναχωρήσει τώρα από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας με προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη.

«Ο επιπλέον χρόνος πριν από το πρώτο ταξίδι θα χρησιμοποιηθεί για να διασφαλιστεί ότι το Explora θα ανταποκριθεί στο έπακρο στην υπόσχεση και το όραμα του brand», ανέφερε η εταιρεία.

Norwegian Cruise Line

Η καθυστέρηση αυτή έρχεται μόλις δύο μήνες αφότου η Norwegian Cruise Line ανακοίνωσε ότι το δεύτερο από τα νέα κρουαζιερόπλοια της, που επίσης ναυπηγεί η Fincantieri στην Ιταλία, θα καθυστερούσε λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού. Το πλοίο είχε αρχικά προγραμματιστεί να τεθεί σε υπηρεσία τον Ιούνιο του 2023, αργότερα ανακοινώθηκε ο Ιούλιος και πιο πρόσφατα υπήρξε περαιτέρω καθυστέρηση για τις 26 Αυγούστου 2023.

Είναι η δεύτερη καθυστέρηση για τη Norwegian Cruise Line λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σειράς, το Norwegian Prima, καθυστέρησε για αρκετές εβδομάδες με την εταιρεία να επεξεργάζεται εκ νέου τα ταξίδια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία