Ωρολογιακή βόμβα είναι τα «μικρά χρέη», δηλαδή οι οφειλές στην εφορία που δεν ξεπερνούν το 500άρικο. Σύμφωνα με τα «τεφτέρια» των εφοριακών, πάνω από 2,4 εκατ. φορολογούμενοι ή 6 στους 10 οφειλέτες του Δημοσίου χρωστούν έως 500 ευρώ.
Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται μόνο για… μπαταχτσήδες που πιστεύουν ότι θα γλιτώσουν, αλλά και για οικογενειάρχες που προτιμούν να αγοράσουν τα προς το ζην, παρά να πληρώσουν την εφορία.
Η επεξεργασία των στοιχείων της ΑΑΔΕ που πραγματοποίησε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή δείχνει σημαντική αύξηση των μικροοφειλετών και συγκεκριμένα των φορολογουμένων που χρωστούν στην Εφορία ποσά που δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ. Μέσα σε έναν χρόνο, και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2021 έως και τον Ιούλιο του 2022, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 692.413 άτομα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές του Γραφείου Προϋπολογισμού, η αύξηση των οφειλετών σχετίζεται με την αλλαγή του χρόνου βεβαίωσης και πληρωμής του ΕΝΦΙΑ το τρέχον έτος και επομένως οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στη διαταραχή της εποχικότητας που καταγράφεται στη μεταβολή του πλήθους των οφειλετών. Στην απέναντι όχθη βρίσκονται οι 8.862 μεγαλοοφειλέτες. Ο καθένας χρωστάει πάνω από 1 εκατ. ευρώ στην Εφορία ενώ όλοι μαζί έχουν «φεσώσει» το Δημόσιο με 90 δισ. ευρώ, όταν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται σε 112,65 δισ. ευρώ. Δηλαδή μόλις το 0,2% των οφειλετών της Εφορίας χρωστάει το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μέσα σε ένα έτος οι μεγαλοφειλέτες αυξήθηκαν κατά 319 πρόσωπα, ενώ μόλις 22 φορολογούμενοι σε διάστημα 8 μηνών άφησαν στην Εφορία «φέσι» ύψους 1,1 δισ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης: Εφορία: Πότε και για ποιους διαγράφονται τα χρέη
Η υπεύθυνη στάση του ΠΑΣΟΚ
Ένα από τα προβλήματα της πολιτικής σκηνής της χώρας είναι η στείρα κριτική και η μόνιμη κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Ακόμη και θετικά μέτρα ή αναπτυξιακά έργα να ανακοινώνει μία κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα προχωρήσουν σε μία μικροκομματική επίθεση, άνευ λόγου και αιτία. Το ίδιο ισχύει και για μία κυβέρνηση. Όταν γίνει αποδέκτης πρότασης υιοθέτησης μίας πολιτικής παρέμβασης από κόμμα της αντιπολίτευσης θα την πετάξει στο καλάθι των άχρηστων…
Και μ’ αυτά και μ’ αυτά χάνονται πολύτιμες ευκαιρίες για την προώθηση πολιτικών παρεμβάσεων και αναπτυξιακών μέτρων στην ελληνική οικονομία.
Υπάρχουν όμως και φαεινές εξαιρέσεις. Για παράδειγμα όταν την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την πρόταση για την ανάπτυξη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Ελλάδας με την Αυστρία και τη Γερμανία, το ΠΑΣΟΚ, και ο γραμματέας του τομέα Ενέργειας του κόμματος Χάρης Δούκας επικρότησαν την πρόταση του υπουργού. Θύμισε βέβαια, ο κ. Δούκας πως το συγκεκριμένο σχέδιο είχε παρουσιαστεί από το κόμμα του τον Απρίλιο σε εκδήλωση στην Κοζάνη.
Ο τίτλος της παρέμβασης του Χάρη Δούκα ίσως τα λέει όλα και ιδίως για το πώς πρέπει να συμπορεύονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση: «Τα μεγάλα έργα ηλεκτρικών δικτύων ξεπερνούν τον χρονικό ορίζοντας οποιασδήποτε κυβέρνησης»
Θα παραγραφούν φάκελοι που δεν ανοίχτηκαν;
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ενεργοποιούνται οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους. «Τρέχουν και δεν φτάνουν» με απλά λόγια καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα παραγραφούν πολλές υποθέσεις λόγω παρέλευσης δεκαετίας. Και δεν μιλάμε για «ψιλολόγια», αλλά για φακέλους που αφορούν και γνωστά ονόματα της πιάτσας. Οι ελεγκτές τρέχουν τώρα προκειμένου να μην υπάρξουν παραγραφές και για να εισπράξουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.
Από την άλλη φαίνεται για άλλη μια φορά η αδυναμία του κράτους. Ανοικτές υποθέσεις από το 2011 γιατί; Επειδή δεν υπάρχουν ελεγκτές; Επειδή κάποιοι κλείνουν τα μάτια; Επειδή ορισμένοι θέλουν απλά να περάσει η δεκαετία για να την γλιτώσουν συγκεκριμένοι και να κλείσουν φάκελοι που δεν άνοιξαν ποτέ;
Ελλάς – Γαλλία… συμμαχία και στα ακίνητα
Είναι τόσο κοντά η Ελλάδα και η Γαλλία ώστε μετά τη στρατιωτική συμμαχία και τα εξοπλιστικά θα έχουμε κι άλλου είδους συνεργασίες; Αυτό μας πληροφόρησε ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών και Αττικής καθώς 30 μεσιτικά γραφεία – μέλη, θα μεταβούν στο Παρίσι για συνομιλίες με Γάλλους συναδέλφους τους.
Ο Σ.Μ.Α.Σ.Α.Α. και η γαλλική FNAIM ξεκίνησαν να συνεργάζονται στενά ενώ στις 5 και 6 Δεκεμβρίου που οι Γάλλοι μεσίτες θα κάνουν το συνέδριό τους η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα.
Οι 30 μεσίτες που θα μεταβούν στο Παρίσι έχουν κλείσει σειρά επαφών καθώς η ελληνική αγορά παρουσιάζει και για τους Γάλλους μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Χαρακτηριστικό της σημασίας και του ενδιαφέροντος που δίνουν οι Γάλλοι μεσίτες στην ελληνική αγορά είναι το γεγονός πως στο διήμερο συνέδριο θα μιλήσει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών – Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος.
Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δει και πολλές επενδύσεις στα ακίνητα με γαλλικά κεφάλαια, αλλά ποτέ δεν είναι αργά…
Διαβάστε επίσης: Ακίνητα: Απλησίαστες οι τιμές και στα παλιά διαμερίσματα – Αύξηση έως 40% στη διετία [πίνακες]
Αποεπένδυση
Ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης, σύμφωνα με τον Μικροοικονομικό του Βήματος της Κυριακής, δεν κρύβει ότι επιταχύνεται η διαδικασία αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Γνωρίζει τους περιορισμούς και τις διαδικασίες που απαιτεί ο νόμος αλλά, όπως λέει, «όταν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από σοβαρούς επενδυτές δεν μπορείς να παραμένεις απαθής επικαλούμενος τις διαδικασίες». Και αυτό γιατί «δεν γνωρίζουμε αν οι επενδυτές μπορούν να περιμένουν». Στο ερώτημα μήπως θα ήταν σκόπιμο να εξελιχθεί η αποεπένδυση σε συνθήκες πιο ανθηρών αγορών απαντά ότι «πάντα όλοι επικαλούνται την κατάσταση των αγορών όταν θέλουν να αρνηθούν μια ιδιωτικοποίηση». Οπότε μην έχετε αμφιβολίες, η αποεπένδυση θα επιταχυνθεί.
Τα βραβεία του ΤΧΣ και το παρασκήνιο
Μιας και μιλάμε για το ΤΧΣ, διαβάσαμε ένα δελτίο τύπου το οποίο έλεγε χθες ότι πέτυχε διπλή βράβευση. Η πρώτη αφορούσε το Ταμείο που έλαβε το βραβείο «άριστης εταιρικής διακυβέρνησης» (Best Corporate Governance – Financial Institute) για το 2022. Η δεύτερη βράβευση αφορούσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΧΣ, Ηλία Ξηρουχάκη ο οποίος διακρίθηκε ως ο καλύτερος διευθύνων σύμβουλος χρηματοπιστωτικού οργανισμού (Best CEO – Financial Institute) για το 2022.
Οι βραβεύσεις έγιναν από τον οργανισμό International Finance Awards που έκανε την επιλογή. Συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, αν και η στήλη άλλα μαθαίνει για το Ταμείο.
Ακούγεται για παράδειγμα ότι στο διοικητικό συμβούλιο οι σχέσεις δεν είναι και οι καλύτερες μεταξύ συγκεκριμένων στελεχών, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν… βριστεί μάλιστα. Ισως γιατί ο εις εξ αυτών φοβήθηκε ότι θα χάσει τη θέση του.
Από την άλλη μια φήμη λέει ότι ο βραβευθείς κ. Ξηρουχάκης δεν διατηρεί ιδιαίτερα καλές σχέσεις με κορυφαίους παράγοντες της οικονομίας, με τους οποίους συγκρούεται μάλιστα συχνά – πυκνά.
Τώρα, ποιος έχει δίκιο θα σας γελάσω, αν και στην αντίληψή μου υπέπεσαν κάποια περίεργα «παρασκήνια» σχετικά με το χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και πώς αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Και μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ…
Η έκρηξη στα ακίνητα και το μεγάλο στοίχημα
Ο πιο εκρηκτικός και πιο κερδοφόρος κλάδος της οικονομίας (πέραν του τουρισμού), είναι την τελευταία διετία το real estate. Μόνο οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί 40% ενώ στα ίδια επίπεδα κινείται και η αύξηση των ενοικίων. Για να μην πούμε για μεγάλα deal που γίνονται, είτε σε επίπεδο χαρτοφυλακίου ακινήτων τραπεζών, είτε σε εξαγορές ξενοδοχείων, είτε σε συμφωνίες για αναπλάσεις που μπορούν να αλλάξουν ριζικά το real estate.
Λογικό μετά από μια 12ετία βαθιάς κρίσης, υποχώρησης των αξιών, ελάχιστων deal.
Όμως, η επόμενη ημέρα δεν είναι ρόδινη καθώς όλο και περισσότεροι ειδικοί εκφράζουν φόβους για υποχώρηση, τόσο της ζήτησης όσο και των τιμών.
Υπερβολικό να μιλήσει κανείς για «φούσκα» που θα σκάσει, όμως, η φράση αυτή ακούγεται όλο και πιο συχνά. Και το έλεγαν χθες και αρκετοί παράγοντες της κτηματαγοράς στο συνέδριο Prodexpo, ίσως θέλοντας να ξορκίσουν το κακό.
Κάποιοι λιγότερο αισιόδοξοι, κάποιοι περισσότερο. Όμως, μια σειρά από καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί δείχνουν ότι δεν θα γλιτώσουμε την υποχώρηση της κτηματαγοράς….
Θα σκάσει η φούσκα; Τι λένε οι ειδικοί
Θα έχουμε «φούσκα» που θα σκάσει ήταν το ερώτημα και οι απαντήσεις πολλές. Για παράδειγμα, χθες ο Άνθιμος Θωμόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Finance, το πρόβλημα χρέους ουσιαστικά δεν έχει λυθεί, καθώς από τα 170δισ. ευρώ τα 100δισ. ευρώ εξακολουθούν να βαραίνουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. «Αν δεν κάνουμε κάτι να λύσουμε το θέμα του χρέους, η δυναμική που υπάρχει στην ελληνική αγορά ακινήτων θα διαστρεβλωθεί».
Ο Frank Roseen, εκτελεστικός διευθυντής της Capital Markets & Member of BoD, Aroundtown, πρόεδρος της TLG Immobilien GMBH και αντιπρόεδρος της Vice Chairman, Premia R.E.I.C, υποστήριξε ότι το real estate βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, δυσκολίες που ενισχύονται από τα υψηλά επιτόκια, δημιουργώντας ταυτόχρονα ευκαιρίες για όσους έχουν ρευστό στα χέρια.
Ο Θεόδωρος Μητράκος, Διευθυντής – Σύμβουλος Διοίκησης και πρώην Υποδιοικητής της ΤτΕ, περισσότερο αισιόδοξος πρόσθεσε ότι: «Η Ελλάδα δεν έχει ακολουθήσει το ράλι αύξησης τιμών της τάξης του 50% της διεθνούς κτηματαγοράς, άρα υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες». Όσον αφορά μία ενδεχόμενη «φούσκα» στην αγορά, επεσήμανε ότι: «Όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι δεν οδηγούμαστε σε κάτι τέτοιο. Στην Ελλάδα δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα στο κομμάτι αυτό».
Διαβάστε επίσης: Ράλι τιμών στα ακριβά ακίνητα λόγω ρώσων επιχειρηματιών
Σύμφωνα με τον κ. Μητράκο, κρίσιμος παράγοντας είναι το εάν η Ευρώπη μπει σε ύφεση, καθώς όπως είπε: «Η Ελλάδα μπαίνει αργότερα σε ύφεση αλλά μένει για περισσότερο διάστημα».
Η Δρ. Αλεξάνδρα Κρυσταλογιάννη, Επικεφαλης Ερευνας και Στρατηγικης Επενδυσεων, Avison Young, επεσήμανε την ανοδική αύξηση σε γραφεία, αλλά και logistics και πρόσθεσε ότι η άνοδος επιτοκίων της ΕΚΤ αλλά και η άνοδος των ομολόγων επηρεάζει το real estate, γι΄ αυτό και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εισόδημα, δηλαδή στις εκμισθώσεις των ακινήτων, ενώ εκτίμησε και αυτή με τη σειρά της ότι δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε «φούσκα».
«Σε σχέση με την πρόσφατη κρίση, οι προϋποθέσεις τώρα είναι πολύ καλύτερες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τη σημαντική βελτίωση του θεσμικού και ρυθμιστικού πλαισίου στον κλάδο.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι η αύξηση των επιτοκίων πρέπει να οδηγήσει τους επενδυτές στο να επικεντρωθούν στο εισόδημα, όπως για παράδειγμα σε τομείς όπως οι εστίες φοιτητών, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ο τομέας της υγείας.
Στην Ελλάδα για να… ζεσταθούν
Ποιος/ά μπορούσε να φανταστεί πριν μια δεκαετία ότι η ελληνική αγορά του real estate θα συνδέονταν τόσο στενά με την ποσότητα και την ποιότητα της θέρμανσης των νοικοκυριών της βόρειας Ευρώπης;
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι κάπου στον κόσμο ενδεχομένως να υπήρχαν κάποιοι… οραματιστές, αλλά πόσοι να είναι αυτοί;
Αναμφίβολα αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν έχει προηγούμενο.
Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον Γιώργο Μαντζαβινάτο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας διαχείρισης χαρτοφυλακίων ακινήτων QRes, σκανδιναβικά funds σκανάρουν την ελληνική αγορά ακίνητης περιουσίας για να βρουν κατοικίες. Χρήστες των σπιτιών αυτών θα είναι οι συνταξιούχοι Σουηδοί, Δανοί, Νορβηγοί κ.ά. οι οποίοι μετακομίζοντας στην Ελλάδα επιδιώκουν να γλιτώσουν τα υπέρογκα έξοδα της θέρμανσης για τους οκτώ μήνες που κάνει κρύο στις χώρες τους.
Ωστόσο το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, καθώς το κόστος της θέρμανσης για τους βορειοευρωπαίους μπορεί να «ρίξει» τον τουρισμό στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Τάσου Καζίνου, CEO της Trastor ΑΕΕΑΠ, το 2023 δεν θα είναι εξίσου καλή χρονιά με εφέτος, δεδομένου ότι οι Γερμανοί, Άγγλοι κ.ά. θα ξοδέψουν τα λεφτά των διακοπών τους για να ζεσταθούν!
Ένα κτίριο γεμάτο αμίαντο
Μια φράση στο συνέδριο Prodexpo για τα ακίνητα που είπε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, επικεφαλής της Dimand, μας έκανε αίσθηση.
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι στο ξενοδοχείο MOXY στην Ομόνοια, βρέθηκαν πάνω από 70 τόνοι αμίαντου, για την αφαίρεση και την καταστροφή του οποίου, το κόστος ανήλθε σε πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ.
Δηλαδή μια κοινοπραξία, η Dimand με την Prodea και την EBRD, πήραν το ακίνητο και πλήρωσαν σχεδόν μισό εκατομμύριο για να αφαιρέσει τον αμίαντο που υπήρχε.
Να θυμίσουμε ότι το Moxy στην Ομόνοια άνοιξε τον περασμένο Μάρτιο στην αρχή της οδού Σταδίου, πάνω στην πλατεία. Και για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για το 8οροφο κτίριο γνωστό και ως Σαρόγλειο Μέγαρο, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια της Αθήνας που παλιά στέγαζε το Ειρηνοδικείο.
Δηλαδή, φτιάχτηκε αυτό το κτίριο γεμάτο με αμίαντο. Κάποιοι τοποθέτησαν ένα υλικό το οποίο έχει κριθεί επικίνδυνο για όσους έρχονται σε διαρκή επαφή μαζί του.
Αραγε πόσα τέτοια κτίρια υπάρχουν στην Αθήνα;
Ανατέλλουν τα… Αστέρια
Θυμάστε τα Αστέρια της Γλυφάδας; Ίσως όχι καθώς τις τελευταίες δεκαετίες είχε πέσει σε παρακμή. Ρωτήστε όμως έναν παλιότερο να σας πει για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που είχε.
Αυτό το κλίμα φαίνεται ότι θα αναβιώσει το επόμενο καλοκαίρι καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Γ. Χρυσικός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia, η οποία έχει πάρει την έκταση, θα λειτουργήσει το πολυτελές resort.
Θα απευθύνεται σε πολύ εύπορους πελάτες, θα περιλαμβάνει 128 κλειδιά, αλλά μόνο για τα 12 θα χρειάζεται να πάρει ο πελάτης ασανσέρ. Σημείωσε ότι στη συνολική έκταση των 280 στρεμμάτων η δόμηση θα καλύπτει μόνο τα 25 στρέμματα, ενώ ξεκινάει το έργο φύτευσης 200.000 φυτών και δέντρων.
Αναφερόμενος στα σχέδια της εταιρείας, υπογράμμισε ότι εντός του επόμενου έτους θα ολοκληρωθούν τρεις επενδύσεις, τα Αστέρια Γλυφάδας, το glamping στη Βούλα και ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Πάρο.
Τα Αστέρια υπήρξαν το πρώτο, οργανωμένο λουτρικό και τουριστικό συγκρότημα στη μεταπολεμική Ελλάδα, αποτελώντας πρότυπο για όσα ακολούθησαν. Η έκταση όπου δημιουργήθηκαν ανήκε στον «Αστέρα» (Ανώνυμος Ξενοδοχειακή Εταιρεία) της Εθνικής Τράπεζας ενώ τα σχέδια έφεραν τις υπογραφές ονομαστών αρχιτεκτόνων της εποχής: Του Εμμανουήλ Βουρέκα, του Αντώνη Γεωργιάδη, του Κωνσταντίνου Δεκαβάλλα, του Περικλή Σακελλάριου και του Προκόπη Βασιλειάδης.
120 καμπάνες, κέντρο διασκέδασης όπου γινόταν χαμός από τη νεολαία, εκεί όπου γυρίστηκαν ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.
Και στη συνέχεια κέντρο διασκέδασης όπου πέρασαν όλες οι μεγάλες φίρμες της νύχτας.
Τώρα θα είναι ένας πολυτελής χώρος που θα ανταγωνίζονται σε πολυτέλεια έναν άλλον… Αστέρα, αυτόν της Γλυφάδας.
Latest News
Θυμήθηκαν τον Τσίπρα, η προσεκτική ΕΚΤ, ετοιμάζεται το deal του CVC, τα «σεμινάρια» του Θεοδωρόπουλου, το ξενοδοχείο του χρηματιστή, Χριστούγεννα στο Ντίσελντορφ
Θυμήθηκαν και τα ελληνικά
Στον πάγο και πάλι οι τράπεζες, τα 13 λεπτά του Πατέλη, το αποτύπωμα Κοντόπουλου, οι μνήμες Τζαννετάκη, τι ετοιμάζει η Lavipharm, η πρόταση Καλαντώνη, το deep value play της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, από Δευτέρα οι αποφάσεις για ΔΕΠΑ
Παίζοντας με τις τάπες…
Τα «ποδηλατάκια» του Δημητριάδη, η σφήνα Πολίτη, «καίει» εκατ. η Hellenic Train, παρασκήνιο για Elpedison, το triple της Helleniq Energy, η άγνωστη «πληγή» του λιανεμπορίου
Τα «ποδηλατάκια» του Δημητριάδη
Το βιβλίο του Πατέλη, τραπεζική υπομονή μέχρι την Κυριακή, το ράλι της Helleniq Energy, το billion της Attica Bank, ο αγοραστής του Κορασίδη, ο «θησαυρός» στους φούρνους
Λίγη θεωρία
Στην αναμονή ο Αγ. Βασίλης για το ΧΑ, τα σενάρια για τράπεζες, το timing της Νέας Υόρκης, τα χιλιόμετρα του Πιτσιλή, το δείπνο στην Ακρόπολη, «σιγή ασυρμάτου» για Elpedison
Στην αναμονή
Κυβέρνηση από το… παρελθόν, το «Άγιο Δισκοπότηρο» των long του ΧΑ, τα deals που έρχονται, τα προβλήματα του Fourlis, το «θέατρο» του ΟΠΕΚΕΠΕ και η Stoli
Το όριο
Η γραμμή «Μαζινό» των αγορών, η «προσγείωση» Piccoli στην Αθήνα, το κλειστό meeting των επιχειρηματιών, το αδιέξοδο της Energean, οι Κινέζοι στο Golden Hall, οι έλεγχοι στα κρεατικά
Καμία ανησυχία (;) από το μέτωπο
Τα «στραβά μάτια» των τραπεζών, το αυτονόητο από τη Βρεττού, το στοίχημα της Θεσσαλίας, «Ενοικιάζεται» στην Κλαυθμώνος, το game της Edison, τι ετοιμάζουν οι Γερμανοί στην… Κω;
Τα αυτονόητα
Όλο το παρασκήνιο στο ΟΤ FORUM, τα «βελάκια» της κυβέρνησης στις τράπεζες, το «μυαλό» του Γκούμα στην Motor Oil, οι «συμμαθητές» των επενδύσεων, η είδηση από την BofA
Δεύτερη ημέρα στο ΟΤ FORUM
Όλο το παρασκήνιο στο ΟΤ FORUM, ο gentleman Στουρνάρας, το unfair του Μητσοτάκη, το ξέσπασμα των τραπεζών και η ρελάνς Ανδρουλάκη, τα μέτωπα Θεοδωρικάκου, ο “Αθηναίος” της ΕΣΕΕ
Στο Μικρό Χρηματιστήριο