Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να βρει τις στηρίξεις και τις άμυνες του μετά το -2% της Παρασκευής, με μεγάλο στόχο τη διατήρηση των 900 μονάδων. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη μόλις 0,03%, στις 904,27 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 2 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προέρχεται από μία δύσκολη πτωτική συνεδρίαση, το -2% της Παρασκευής, με τους long να καλούνται πλέον να υπερασπιστούν τα επίπεδα των 900 μονάδων. Οι κινήσεις επομένως σήμερα, εάν δεν αλλάξει κάτι που μπορεί να προκαλέσει επιτάχυνση εντολών, θα είναι επιλεκτικές και πολύ προσεκτικές, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον τραπεζικό κλάδο.

Οι τράπεζες

Τεχνικά, η εικόνα της αγοράς άλλαξε, με τους ταλαντωτές να δείχνουν διόρθωση. Πρώτο «θύμα» είναι προφανώς ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος ενισχύεται από την αρχή του έτους κατά 11,4%, έναντι του +1,2% του γενικού και του +2,4% του FTSE 25, με το ερώτημα να είναι εάν θα διοχετευτούν εκ νέου τα κεφάλαια στη Λ. Αθηνών, ή οδεύσουν σε άλλους προορισμούς.

Σε επίπεδο τίτλων, η Eurobank χάνει 1,08%, με τις Εθνική, Alpha Bank, Motor Oil, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, ΟΛΠ, Jumbo, Ελλάκτωρ και ΑΔΜΗΕ να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη. Θετικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος, με την Quest να βρίσκεται στο +1,63%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών