Να υπερασπιστεί τη ζώνη των 920 μονάδων προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με πιέσεις σε αρκετούς του τίτλους και με ένα αρνητικό διεθνές περιβάλλον. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,23% στις 920,33 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Τόσο η Eurobank Equities, όσο και η Euroxx, αναμένουν σήμερα η αγορά να συσσωρεύσει στα τρέχοντα επίπεδα, ή και να διορθώσει ελαφρώς, αναμένοντας τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και τις αποφάσεις της ΕΕ για το ανώτατο όριο τιμών του ρωσικού πετρελαίου. Την ίδια ώρα, οι επενδυτές, ειδικά οι ξένοι, παραμένουν δέσμιοι στον αντίκτυπο που θα έχουν τα τελευταία στοιχεία από τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας στη νομισματική πολιτική, με τις κινήσεις να είναι επιφυλακτικές.

Μήνυμα Λαγκάρντ

Ειδικά στο τελευταίο, η πρόεδρος της ΕΚΤ, κα Κριστίν Λαγκάρντ, έστειλε σήμερα νέο μήνυμα προς τις αγορές να μην είναι υπερβολικά αισιόδοξες για την επιτοκιακή πολιτική, καθώς ο πληθωρισμός δεν έχει ακόμη κορυφωθεί και ως εκ τούτου οι αυξήσεις επιτοκίων θα συνεχιστούν. Και σε ένα τέτοιο περιβάλλον το ΧΑ δεν μπορεί να μην επηρεαστεί.

Σε επίπεδο τίτλων, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ δέχονται τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, Aegean, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Εθνική, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΑΔΜΗΕ και Alpha Bank. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι Jumbo, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΟΛΠ, Τιτάν, Πειραιώς και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Δίχως εμπόδια η αναρρίχηση
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Δίχως εμπόδια η αναρρίχηση

Δίχως… στάση συνεχίζει την αναρρίχησή του το ελληνικό χρηματιστήριο, διαπερνώντας σήμερα και την επόμενη αντίσταση των 1.050 μονάδων, ένα επίπεδο που είχε χάσει τον Οκτώβριο του 2014. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,22% στις 1.054,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 16 εκατ. ευρώ. Αν και οι συναλλαγές δείχνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, το […]