Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι επί της ουσίας αναζητούν κατεύθυνση μετά από τις πιέσεις που δέχτηκαν τις τρεις ημέρες και εν αναμονή των μάκρο που μπορεί να επηρεάσουν την προσεχή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο της υγείας να χάνει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,32% στις 7.545 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,11% στις 14.328 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,04% στις 6.684 μονάδες.

Το κλίμα

Σύμφωνα με τους αναλυτές, φαίνεται ότι δεν υπάρχει μεγάλη διάθεση για ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία στην Ευρώπη, καθώς οι αγορές συνυπολογίζουν σταδιακά την απότομη αύξηση των επιτοκίων τόσο από την ΕΚΤ όσο και από την Federal Reserve.

Για την ευρωζώνη, τα σχόλια των αξιωματούχων υποδηλώνουν μια κορύφωση των επιτοκίων, αλλά η αναιμική ανάπτυξη και ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός στοιχειώνουν τους επενδυτές.

Το μέλος της επιτροπής πολιτικής της ΕΚΤ, Κωνσταντίνος Ηροδότου δήλωσε την Τρίτη ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν και πάλι, αλλά τώρα βρίσκονται “πολύ κοντά” στο ουδέτερο επίπεδό τους.

Επίσης, οι αγορές θα επικεντρωθούν στα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, ενώ τα μεγέθη για το ΑΕΠ και την απασχόληση του τρίτου τριμήνου της Ευρωζώνης, αλλά και οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεταξύ των άλλων οικονομικών δεικτών της ημέρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές