Στο στενό εύρος των 903 – 907 μονάδων παραμένει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να προσπαθεί να κρατήσει και σήμερα το κρίσιμο επίπεδο, η απώλεια του οποίου μπορεί να επιταχύνει τις πωλήσεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,19% στις 905,77 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η εστίαση της αγοράς σήμερα είναι σε δύο μέτωπα: το πρώτο είναι το ΑΕΠ, με τις μεταβολές του να ανακοινώνονται σήμερα από την ΕΛΣΤΑΤ, και το δεύτερο είναι οι τράπεζες. Μετά τις πιέσεις της κυβέρνησης να αναθεωρήσει ο κλάδος την επιτοκιακή και τιμολογιακή πολιτική του, η αγορά αναμένει να δει ποιες θα είναι οι αλλαγές και τι επίπτωση θα επιφέρουν αυτές στα μεγέθη του.

Ο κλάδος αναμένεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, να συνεχίσει να πιέζεται, τουλάχιστον εωσότου υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στο μέτωπο των αλλαγών. Όπως αναφέρει μάλιστα σήμερα ο ot.gr, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, προς ικανοποίηση των αιτημάτων της κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων υπέρ των νοικοκυριών.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η ΓΕΚ Τέρνα κερδίζει 1,64%, με τις Λάμδα, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Quest, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Motor Oil και ΔΕΗ να κινούνται ήπια ανοδικά. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Jumbo, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Εθνική, Alpha Bank και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών