Ήπια ανοδικά, αλλά μέσα σε ένα περιβάλλον που τα αρνητικά πρόσημα στους τίτλους κυριαρχούν, κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, πασχίζοντας να απομακρυνθεί από τις στηρίξεις που δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,35% στις 907,62 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 30 εκατ. ευρώ.

Υπέρ του αρνητικού προσήμου είναι το ισοζύγιο τίτλων αυτήν την ώρα στη Λ. Αθηνών, με τον γενικό δείκτη όμως να λαμβάνει σημαντικές στηρίξεις από αρκετές δεικτοβαρείς, προκειμένου να διατηρήσει μια οριακή απόσταση από τις στηρίξεις των 900 – 905 μονάδων. Η διστακτικότητα, επίσης, δεν λείπει, με τους πωλητές να επεμβαίνουν ώστε να συντηρήσουν καθηλωμένη την αγορά σε ένα επίπεδο που κανένα «στρατόπεδο» δεν δείχνει να επικρατεί.

Αναμονή

Προφανώς η αγορά αναμένει καλύτερη ορατότητα στο μέτωπο της κυβέρνησης και των τραπεζών προκειμένου να δώσει μια λύση στην πλάγια κίνηση πέριξ των 900 μονάδων, ενώ τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεν έδωσαν τον καταλύτη εκείνο που χρειάζεται ώστε να απομακρυνθεί από τη ζώνη που επηρεάζει τα μέγιστα τη Λ. Αθηνών φέτος. Πάντως, όπως υπενθυμίζει η Trader24, η έξοδος από αγοραστικές θέσεις μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα είναι κάτω από 880 μονάδες, με τον στόχο, εν καιρώ, να φαίνεται στη ζώνη 975-1.000 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα Ελληνικά Πετρέλαια ξεχωρίζουν με το +3,05% που καταγράφουν, ενώ θετικά κινούνται και οι Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Λάμδα, ΟΤΕ, Motor Oil, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος και Jumbo. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Quest, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Εθνική, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Titan, Eurobank και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών