Ένα σημαντικό βήμα, για την απομάκρυνση από τις στηρίξεις, έκανε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μπορεί να κράτησε σε συγκεκριμένο εύρος την ανοδική κίνησή του, επιβεβαίωσε τις αντοχές του στη στήριξη των 900 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,69% στις 910,29 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 83 εκατ. ευρώ.

Μπορεί το ισοζύγιο των τίτλων να ήταν αρνητικό, αλλά ο γενικός δείκτης κατάφερε να βρει στηρίξεις και να κινηθεί υψηλότερα. Η διστακτικότητα όμως δεν έλειψε με τους πωλητές να επεμβαίνουν και να κρατούν καθηλωμένη την αγορά σε ένα επίπεδο που κανένα «στρατόπεδο» δεν δείχνει να επικρατεί.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Παραμένει σε κλοιό πιέσεων

Εν αναμονή των αποφάσεων του τραπεζικού κλάδου

Την ίδια ώρα, συντηρείται και η επιφυλακτικότητα στην αγορά, η οποία αναμένει τις αποφάσεις που μπορεί να πάρει ο τραπεζικός κλάδος προκειμένου να ικανοποιήσει την κυβερνητική παραίνεση για αναθεώρηση της επιτοκιακής και τιμολογιακής πολιτική του. Η αγορά σαφώς αναμένει να δει ποιες θα είναι οι αλλαγές και τι επίπτωση θα επιφέρουν αυτές στα μεγέθη του, με την Morgan Stanley, όπως και την Axia, να καθησυχάζουν στο μέτωπο αυτό.

Πάντως, ο κλάδος αναμένεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, να συνεχίσει να πιέζεται, τουλάχιστον εωσότου υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στο μέτωπο των αλλαγών. Όπως αναφέρει μάλιστα σήμερα ο ot.gr, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, προς ικανοποίηση των αιτημάτων της κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων υπέρ των νοικοκυριών.

Εάν υπάρξει κάποια ορατότητα σε αυτό το μέτωπο, δεν αποκλείεται η αγορά να δώσει μια λύση στην πλάγια κίνηση πέριξ των 900 μονάδων, καθώς τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεν έδωσαν τον καταλύτη εκείνο που χρειάζεται ώστε να απομακρυνθεί από τη ζώνη που επηρεάζει τα μέγιστα τη Λ. Αθηνών φέτος. Πάντως, όπως υπενθυμίζει η Trader24, η έξοδος από αγοραστικές θέσεις μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα είναι κάτω από 880 μονάδες, με τον στόχο, εν καιρώ, να φαίνεται στη ζώνη 975-1.000 μονάδων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ξεχώρισαν οι ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Πειραιώς και Alpha Bank με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος σε Σαράντη, Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank. Ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Jumbo, Titan και Λάμδα, ενώ πτωτικά οι ΟΠΑΠ, Coca Cola, Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΔΕΗ και Εθνική. Σημαντικές ήταν οι πιέσεις που δέχτηκαν οι ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών