Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους φόβους των επενδυτών, στον απόηχο του σκανδάλου της FΤX,  o  διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, δήλωσε την Τετάρτη ότι η κατάσταση έχει «σταθεροποιηθεί» στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων του.

Ο Zhao είπε ότι την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν καθαρές αναλήψεις περίπου 1,14 δισ. δολ., αλλά έγραψε στο Twitter ότι «δεν ήταν οι υψηλότερες αναλήψεις που επεξεργαστήκαμε, ούτε καν οι κορυφαίες [πέντε]». Και πρόσθεσε ότι οι καταθέσεις επιστρέφουν στην Binance.

Διαβάστε επίσης – Binance: Αλλο 1 δισ. δολ. στο ταμείο ανάκαμψης των crypto

Το tweet έρχεται στον απόηχο της απόφασης της Binance, να σταματήσει προσωρινά τις αναλήψεις του USDC stablecoin την Τρίτη, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους επενδυτές, με αποτέλεσμα κάποιοι να φοβούνται επανάληψη του «έπους της FTX».

Η εταιρεία ανάλυσης Blockchain Nansen δήλωσε την Τρίτη ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρών αναλήψεων από την Binance τις τελευταίες επτά ημέρες. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nansen, Alex Svanevik, είπε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική από την FTX, η οποία είδε αναλήψεις στο ύψος των «πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων».

«Θα έλεγα ότι σίγουρα βλέπετε μεγαλύτερες από τις κανονικές αναλήψεις από το Binance. Και έτσι σίγουρα αξίζει να το παρακολουθούμε, αλλά όσο μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, αυτό είναι πολύ διαφορετικό από την κατάσταση του FTX», δήλωσε ο Svanevik στο «Capital Connection» του CNBC την Τετάρτη.

Ο Svanevik σημείωσε ότι η Binance έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο χρηματιστήριό της, από τα οποία οι αναλήψεις αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή