Με 15 εταιρείες λιανικής πώλησης παιχνιδιών και 732 κωδικούς έκανε πρεμιέρα σήμερα το «καλάθι του Άι Βασίλη» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-katanalotis.

Μέσα στις επόμενες ώρες οι εταιρείες που συμμετέχουν θα γίνουν 20, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ θα αυξηθούν ανάλογα και οι κωδικοί των παιχνιδιών.

Διαβάστε επίσης: Καλάθι του νοικοκυριού: Υποχώρησε κατά 12,47% η μέση τιμή από την πρώτη εβδομάδα του μέτρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «καλάθι του Άι Βασίλη» θα «γεμίσει» και η αλυσίδα Πλαίσιο, ενώ πολύ πιθανόν είναι να «μπουν» και τα καταστήματα Public.

Αυτή τη στιγμή επιχειρήσεις που συμμετέχουν είναι οι: Jumbo, Μουστάκας, Max Stores, Toyshop.gr, Playmobil, Mothercare, Comfuzio, Perfect Toys, eToys.gr, Toy City, e-TZA.gr, Bla Bla, eFantasy.gr, Funny Banny και η εταιρεία ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΛΗΜΗΣ, που είναι franchisee του Jumbo.

Από 100 στα 1.000 παιχνίδια

«Ενώ στην αρχή εκτιμούσαμε ότι θα συμμετέχουν 4 – 5 αλυσίδες παιχνιδιών, τελικά αυτές ήταν  περισσότερες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης.  Όταν σκεφτήκαμε το μέτρο θεωρούσαμε ότι θα είχαμε συμμετοχές 4-5 αλυσίδων. Τελικά η συμμετοχή είναι σαφώς μεγαλύτερη ενώ και από τον κατάλογο των προϊόντων που έχουν αναρτηθεί θα δείτε ότι το μέτρο έχει μεγάλη αποδοχή απ’ τον επιχειρηματικό κόσμο.

Εκτίμησε δε πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συμμετοχή και άλλων εταιρειών.

«Σκεφτείτε ότι ορίσαμε 10 κατηγορίες προϊόντων, στις οποίες κάθε αλυσίδα θα μπορούσε να βάλει από ένα προϊόν. Άρα 10 προϊόντα η κάθε αλυσίδα. Κι όμως έχουν αναρτηθεί ήδη 700 κωδικοί προϊόντων», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Κάτι που σημαίνει ότι οι αλυσίδες μπήκαν δυναμικά στο καλάθι με πολλαπλές επιλογές», πρόσθεσε.

Μέχρι τις 11 Ιανουαρίου

Το μέτρο θα έχει ισχύ μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου, ενώ θα γίνονται μετρήσεις των τιμών ανά εβδομάδα και θα ανακοινώνεται το φθηνότερο «καλάθι παιχνιδιών», στα πρότυπα του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Αύριο μάλιστα, ο υπουργός  θα επισκεφθεί εκτός από το σούπερ μάρκετ με το φθηνότερο «καλάθι του νοικοκυριού» και παιχνιδάδικο που έχει αναρτήσει το φθηνότερο «καλάθι του Άι Βασίλη».

Αναλυτικά οι κατηγορίες των παιχνιδιών είναι οι εξής:

Επιτραπέζια / Παζλ

Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

Βρεφικά παιχνίδια

Φιγούρες δράσης

Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)

Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)

Λούτρινα

Μουσικά παιχνίδια

Υπενθυμίζεται ότι τα προϊόντα του καλαθιού του Άι Βασίλη θα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να ενημερώνονται οι καταναλωτές, ενώ ευκρινής κατάλογος των προϊόντων θα υπάρχει σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος και θα αναγράφει τις τιμές.

Σημειώνεται ότι με βάση τη νομοθετική ρύθμιση, τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο «καλάθι» δεν μπορούν να πωλούνται με περιθώριο κέρδους μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχαν το Δεκέμβριο του 2021. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι στις αλυσίδες παιχνιδιών θα γίνονται κανονικά απ’ τη ΔΙΜΕΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις