Σχεδόν στάσιμο εμφανίζεται σήμερα Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές όπως και χθες εμφανώς να απουσιάζουν από τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα τόσο για τις εορτές των Χριστουγέννων όσο και για τον ερχομό του 2023.

Μετά τη φουρτούνα της περασμένης εβδομάδας την οποία ξεσήκωσαν οι κεντρικές τράπεζες εξαγγέλλοντας ότι θα υπάρξουν ακόμη περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, είναι κάπως αναμενόμενο η συναλλακτική δραστηριότητα να είναι περιορισμένη. Κατ’ επέκταση οι τζίροι αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο βαίνοντας για την ολοκλήρωση της τρέχουσας χρονιάς θα κινηθούν στη μετριότητα. Χθες στην Λεωφόρο Αθηνών εμφανίσθηκε η «παθογένεια» που έκανε αισθητή την παρουσία της αρκετές φορές στη διάρκεια του 2022, ο ασθενικός τζίρος δηλαδή ο οποίος διαμορφώθηκε στα 37 εκατ. ευρώ.

Νωθρό κλίμα

Ενδεικτικό της νωθρότητας που επικρατεί σήμερα είναι ότι ο Γενικός Δείκτης περί τις 13:30 κινείται σε ένα εύρος μεταξύ -0,03% και +0,03% και διαπραγματεύεται πέριξ των 916 μονάδες.

Ο τζίρος μετά από τρεις ώρες διαπραγμάτευσης συμπληρωμένες διαμορφώνεται στα 10 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 2,2 εκατ. μετοχές.

Νωχελικά με οριακή υποχώρηση της τάξεως του 0,06% κινείται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, χαμηλότερα στο -0,27% βρίσκεται αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει απώλειες περί του 0,40%.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ελάχιστες είναι οι μετοχές που παρουσιάζουν αισθητές μεταβολές.

ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Τιτάν με κέρδη 2,20%, 1,49% και 1,31% αντίστοιχα. Ελλάκτωρ (-1,05%) και Ελβαλχαλκόρ (-0,98%) οι μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση σε αυτό τα στάδιο της συνεδρίασης.

Η εικόνα της εβδομάδας που διανύουμε αναμένεται να είναι αυτή της χθεσινής και της σημερινής συνεδρίασης. Δεν αποκλείεται όσο βαδίζουμε προς το τέλος της εβδομάδας και πλησιέστερα στα Χριστούγεννα, να υπάρξει ακόμη πιο δυσάρεστη έκπληξη από πλευράς του πόσο χαμηλά θα διαμορφωθούν οι τζίροι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών