Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει η ένοπλη ληστεία σε κατάστημα της Rolex που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει πραγματοποιηθεί κάποια σύλληψη.

Στοιχεία για τα ρολόγια μεγάλης αξίας που εκλάπησαν στη ληστεία έδωσε, μιλώντας στο MEGA, ο κοσμηματοπώλης και έμπορος επώνυμων ρολογιών, Μάνος Καρτσωνάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον μοναδικό σειριακό αριθμό που έχει το κάθε ρολόι.

Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα με πανάκριβα ρολόγια στο κέντρο της Αθήνας

Όπως είπε ο ίδιος «τα ρολόγια αυτά είναι σίγουρα μεγάλης αξίας, άνω των 5.000 ευρώ το καθένα, πολύ παραπάνω αν είναι από χρυσό ή διαμάντια».

Εξηγώντας τι ακριβώς σημαίνει ο σειριακός αριθμός, είπε πως «κάθε φορά που ένας πελάτης πηγαίνει σε ένα κατάστημα ρολογιών να πουλήσει κάτι, ο έμπορος επικοινωνεί με την επίσημη αντιπροσωπεία που έχει μια βάση δεδομένων με όλους τους σειριακούς αριθμούς των ρολογιών, τι μοντέλο είναι, τι χρονολογίας. Γνωρίζει αν έχει κάποιο θέμα, κάποιο πρόβλημα. Έτσι, σε περίπτωση που είναι κλεμμένο, ο κάτοχός του συλλαμβάνεται».

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «λυπηρό και δυσάρεστο το γεγονός ότι στο κέντρο της Αθήνας γίνεται ένα τέτοιο συμβάν», σημειώνοντας πως «μας κάνει όλους να αισθανόμαστε μια ανασφάλεια».

Η ληστεία «υψηλού ρίσκου»

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες καταστημάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όπως εκτιμούν, οι ληστές είχαν προσχεδιάσει καλά το χτύπημα στο κατάστημα με τα πολυτελή ρολόγια, καθώς πρόκειται για μια κίνηση «υψηλού ρίσκου» λόγω της φύσης του καταστήματος και του σημείου που αυτό βρίσκεται.

Το κατάστημα βρίσκεται στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων βρίσκονται σχεδόν σε καθημερινή βάση σταθερές περιπολίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ληστές ήταν τέσσερις και έφτασαν στο σημείο με μηχανές τις οποίες πάρκαραν έξω από το κατάστημα.

Έχοντας καλυμμένα με full face τα χαρακτηριστικά τους, περίμεναν να βγει από το κατάστημα ένας πελάτης. Τότε, οι τρεις έσπρωξαν την πόρτα του καταστήματος και εισήλθαν σε αυτό, χωρίς να χρειαστεί να τους ανοίξουν την πόρτα από μέσα.

Ο ένας από τους ληστές κρατούσε το όπλο με το οποίο απείλησαν τον φρουρό του καταστήματος και την υπάλληλο, ενώ ένας άλλος το σφυρί που χρησιμοποίησαν για να σπάσουν τις προθήκες των ρολογιών.

Ένας από τους τέσσερις δράστες παρέμεινε εκτός καταστήματος για να προσέχει τα οχήματα διαφυγής και να ελέγχει αν θα εμφανιστούν αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, οι δράστες έχουν καταγραφεί από πολλές κάμερες ασφαλείας, αλλά έκαναν και ένα άλλο μοιραίο λάθος. Κατά την διάρκεια της διαφυγής τους έπεσε πίσω τους το σφυρί που χρησιμοποίησαν για να βγάλουν από τις βιτρίνες του καταστήματος τα πολυτελή ρολόγια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης