Το συνδικάτο πιλότων της Southwest Airlines κάλεσε σε ψηφοφορία τα μέλη τους με θέμα την εξουσιοδότηση για προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, μερικές εβδομάδες μετά την τεχνολογική κατάρρευση από την οποία επλήγη ο αμερικανικός αερομεταφορέας, που είχε ως συνέπεια δεκάδες χιλιάδες αποκλεισμένους επιβάτες στα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε από τη μεριά της ότι η προτεινόμενη ψηφοφορία δεν θα επηρεάσει τις πτήσεις και «δεν αποτελεί ένδειξη επικείμενης στάσης εργασίας».

Γαλλία: Απεργία και μαζικές διαδηλώσεις κατά συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης Μακρόν [photo/video]

Καθώς οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ προσπαθούν να επωφεληθούν από την αυξανόμενη ζήτηση του επιβατικού κοινού και με τον κλάδο να επιστρέφει στην κερδοφορία, οι πιλότοι όλων των μεγάλων αερομεταφορέων της χώρας απαιτούν υψηλότερους μισθούς και καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

«Δεν είναι μια απόφαση που λάβαμε ελαφρά την καρδία, αλλά δεδομένης της πορείας της τρέχουσας διοίκησης της εταιρείας, έχουμε ελάχιστη πίστη στη σταθερότητα και το μέλλον της», δήλωσε ο Casey Murray, πρόεδρος του συνδικάτου των πιλότων στη Southwest Airlines (SWAPA).

Απεργία από Πρωτομαγιά

Η ψηφοφορία ζητά την εξουσιοδότηση για προκήρυξη απεργίας από την 1η Μαΐου και τα αποτελέσματά της θα γίνουν γνωστά στο τέλος αυτού του μήνα, δήλωσε η SWAPA, η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 10.000 πιλότους.

«Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τη διαδικασία που περιγράφεται στο Railway Labor Act και να εργαζόμαστε, υπό τη βοήθεια του Εθνικού Συμβουλίου Διαμεσολάβησης, προς την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο Adam Carlisle, αντιπρόεδρος Εργασιακών Σχέσεων της Southwest Airlines.

«Η πιθανή ψήφος για απεργία του συνδικάτου δεν εμποδίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έχουμε προγραμματίσει να συνεχίσουμε τη διαμεσολάβηση στις 24 Ιανουαρίου», πρόσθεσε.

Οι πιλότοι της Southwest έχουν εγκλωβιστεί σε πολυετείς συζητήσεις για νέα συλλογική σύμβαση με την αεροπορική εταιρεία για σχεδόν τρία χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση