Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Eurobank, ανοίγοντας το χορό της εξόδου των ελληνικών τραπεζών στις αγορές για το 2023.

Η τράπεζα επιδιώκει να αντλήσει το ποσό των 500 εκατ. ευρώ. Το αρχικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 7,5%, αν και δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί ελαφρώς, ανάλογα με το ύψος και την ποιότητα των προσφορών. 

Η Eurobank έχει δώσει εντολή στις BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE (B&D), HSBC, IMI-Intesa Sanpaolo και UBS Investment Bank να εκκινήσουν τη διαδικασία.

Το νέο ομόλογο είναι διάρκειας έξι ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά τα πέντε έτη και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από την Moody’s, Β+ από την S&P και Β+ επίσης από την Fitch.

Η Eurobank ακολουθεί την επιτυχή έξοδο στις αγορές του Ελληνικού Δημοσίου με το νέο 10ετές, το οποίο και συγκέντρωσε εντυπωσιακή ζήτηση, προσπαθώντας έτσι να κεφαλαιοποιήσει το ευνοϊκό κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Οι στρατηγικοί στόχοι της Εurobank

Οι στρατηγικοί στόχοι της Eurobank στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι προφανείς, επεσήμαναν στη StockWatch παράγοντες της τραπεζικής αγοράς που έχουν γνώση των εξελίξεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ελλαδική τράπεζα αργά ή γρήγορα θα αποκτήσει τον έλεγχο της ΗΒ.

Σημειώνεται ότι το επικείμενο ποσοστό του 29,2% της Eurobank, προκύπτει από την εξαγορά του 12,6% που είχε αποκτήσει από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Third Point Hellenic Recovery Fund, τον Ιούνιο του 2021.

Την 1η Δεκεμβρίου 2022, η Eurobank ανακοίνωσε και την απόκτηση του 13,4% της Ελληνικής Τράπεζας από τον όμιλο παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών Wargaming, που έχει ως έδρα τα τελευταία χρόνια τη Λευκωσία.

H Wargaming, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι δυτικές χώρες στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, φαίνεται να αναζητούσε τρόπους εξόδου από την Ελληνική Τράπεζα και εκ των πραγμάτων, το ενδιαφέρον της Εurobank, μάλλον ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023
Επιχειρήσεις |

ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023

Το κρίσιμο εμπορικό μέγεθος που αφορά στις ποσότητες/όγκους των προϊόντων που διακινήθηκαν, η χρήση 2023 σε σχέση με τη χρήση 2022 εμφανίζει οριακή πτώση 3,3% σε επίπεδο Εταιρείας & αύξηση 3,4% σε επίπεδο Ομίλου.