Με τα βαρίδια να συγκρατούν την κίνηση, το ελληνικό χρηματιστήριο επιχειρεί θετικά και σήμερα, σε μια προσπάθεια να «ξαναχτίσει» τις βάσεις για να αναμετρηθεί με το μεγάλο στόχο των 1.000 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,37% στις 982,71 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Μπορεί η σημερινή κίνηση να μην δείχνει να είναι ισχυρή, όμως είναι πολύτιμη σε μια χρονική στιγμή που το ΧΑ χρειάζεται να δώσει το μήνυμα ότι η επιθετική ανοδική τάση παραμένει ενεργή. Και μπορεί να έχει αρκετά βαρίδια στην προσπάθεια αυτή, αλλά η ώθηση που παίρνει από συγκεκριμένους τίτλους είναι ικανή να δώσει τις ευκαιρίες σε αγοραστές να ενισχύσουν τις θέσεις τους.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδικά ξεκινά η εβδομάδα

Η διόρθωση

Άλλωστε, οι διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας έδωσε το έναυσμα να αυξήσουν τις θέσεις τους υφιστάμενοι επενδυτές, ή να εισέλθουν οι «αργοπορημένοι», σε μια αγορά που δείχνει να βρίσκεται σε ανοδικό κύκλο από τα μέσα του Δεκεμβρίου. Εάν το διεθνές κλίμα μάλιστα παραμείνει υποστηρικτικό, τότε ο μεγάλος στόχος θα δοκιμαστεί το επόμενο διάστημα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ ξεχωρίζει με κέρδη 4,78%, ενώ σημαντική είναι η άνοδος σε ΕΛΧΑ, Quest, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και ΔΕΗ. Θετικά κινούνται οι Σαράντης, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Μυτιληναίος, Eurobank και ΟΤΕ, ενώ αρνητικά οι Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Alpha Bank, Jumbo, Aegean και ΟΠΑΠ. Η Motor Oil χάνει 1,26%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών